HomeΚΡΗΤΗΕπίσημη πρώτη για την “κιβωτό” του πολιτισμού… το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας

Επίσημη πρώτη για την “κιβωτό” του πολιτισμού… το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πύλες του ανοίγει σήμερα και επίσημα το Μουσείο της Αγίας Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο.

Μετά τα μεγαλειώδη εγκαίνια, που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ξεκινούν σήμερα και επίσημα οι ξεναγήσεις στο χώρο του μουσείου.

eleftherna 1

Πρόκειται για έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες επισκέπτες, καθώς το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας «κλείνει στα σπλάχνα του τα απομεινάρια της κραταιάς Αρχαίας Ελεύθερνας», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

eleftherna

Εξάλλου εκπρόσωποι της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που είχαν παραστεί στην εκδήλωση των εγκαινίων είχαν τονίσει τη σπουδαιότητα του και το μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον, που παρουσιάζει ένας τέτοιος χώρος.

Προθήκη με κοσμήματα στην Αίθουσα Α.

Το μουσείο θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε ημέρα εκτός Δευτέρας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και προς το παρόν η είσοδος είναι ελεύθερη.

17.Λεπτομέρεια από προθήκη της Αίθουσας Γ, η οποία είναι αφιερωμένη στις νεκροπόλεις, με τα ευρήματα του Τάφου Μ (πριν από τα μέσα του 7ου αι. π.Χ.) από την νεκρόπολη της Ορθής Πέτρας, γνωστού ως τάφος με τις «αριστοκράτισσες- ιέρειες».
Όπως έχει ανακοινωθεί, σήμερα θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις από επαγγελματίες ξεναγούς του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης για όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν.
Διαφήμιση
Διαφήμιση