HomeΣΠΟΡΡουμανία – Ελβετία 1-1

Ρουμανία – Ελβετία 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ρουμανία σκόραρε με δεύτερο σερί πέναλτι, η Ελβετία πάντως ισοφάρισε και πήρε ένα πολύτιμο 1-1 στη μάχη για την πρόκριση στα νοκ άουτ από τον Α’ όμιλο του Euro 2016.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο τρόπος που οι δυο ομάδες επέλεξαν ν’ αντιμετωπίσουν τον αγώνα ήταν εντελώς διαφορετικός. Η Ελβετία βρήκε μια… δεύτερη Αλβανία απέναντί της, μια ομάδα δηλαδή που περίμενε πίσω από την μπάλα, αλλά δεν βρήκε το γρήγορο γκολ του πρώτου ματς στις δύο ευκαιρίες του Σεφέροβιτς (6′, 16′). Αντιθέτως δέχθηκε στο 18′, αφού ο Λιχστάινερ τράβηξε παρατεταμένα τον Κίτσιου εντός περιοχής και ο Στάνκου, ευστοχώντας σε δεύτερο πέναλτι, χάρισε προβάδισμα στη Ρουμανία.

Οι Ελβετοί είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας, πολύ υψηλό ποσοστό στις μεταβιβάσεις (87% στο πρώτο μισό) και δέκα τελικές με καλύτερη την κεφαλιά του αφύλακτου Τζεμαΐλι (38′). Λίγο έλειψε πάντως η εστία τους να παραβιαστεί εκ νέου, το δοκάρι πάντως τούς γλίτωσε στο σουτ του (εκτεθειμένου) Ταταρουσάνου στο 28′.

Όσο πάντως η Ρουμανία έμενε πίσω τόσο πιο ευάλωτη γινόταν. Κίρικες και Γκριγκόρε δεν είχαν βοήθειες από τον γερασμένο Ρατς, ενώ ο Χόμπαν, που μπήκε στο 46′, άργησε να βρει το ρόλο του στο γήπεδο. Με αποτέλεσμα στη στημένη φάση του 56′ ο Μεχμέντι να βρεθεί μόνος στην περιοχή και να ισοφαρίσει με όμορφη εκτέλεση.

Το 1-1 βόλευε περισσότερο την Ελβετία δεδομένης της νίκης στην πρεμιέρα, δεν… επηρέασε πάντως την απόδοσή της. Η είσοδος του Εμπολό (αντί του Σεφέροβιτς) διατήρησε τη φρεσκάδα στην 11άδα, οι παίκτες του Πέτκοβιτς έβγαζαν συνεργασίες με σωστές πάσες και ταυτόχρονα δεν κινδύνευαν. Είχαν δηλαδή τον έλεγχο. Αυτό που τους έλειψε ήταν η σωστή τελική προσπάθεια. Ο Εμπολό είχε κεφαλιά άουτ στο 68′, ο Σακίρι, ο Μεχμέντι και ο Τζεμαΐλι σε διαδοχικές προσπάθειες του 77′ δεν είχαν το κατάλληλο σημάδι.

Όταν ο αμυντικός Λανγκ από τη μία και ο φορ Αντόνε από την άλλη μπήκαν στο ματς αποτυπώθηκε η προσπάθεια του Πέτκοβιτς να θωρακίσει την 11άδα και του Ιορντανέσκου να ρισκάρει. Το 4-4-2 δεν προβλημάτισε πάντως τους Ελβετούς που προφύλαξαν ένα πολύ χρήσιμο αποτέλεσμα που λογικά θα τους στείλει στην επόμενη φάση αν δεν συμβεί κάτι… απρόσμενο στη συνέχεια του ομίλου.

Ο Γκράνιτ Τζάκα ηγείται της Ελβετίας δίχως ν’ αποτυπώνεται απαραίτητα σε τελικές προσπάθειες. Οργανωτής στο κέντρο, μοιράζει σωστά την μπάλα, αποφεύγει τα λάθη και καθοδηγεί. Απέναντι στους Ρουμάνους είχε 95/108 μεταβιβάσεις δίνοντας τον τόνο. Έφτιαξε τρεις ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, κέρδισε μονομαχίες στον αέρα, μάζευε μπάλες. Ήταν παντού.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρουμανία (4-2-3-1): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς (61′ Φίλιπ), Πρεπελίτσα, Πίντιλι (46′ Χόμπαν), Τόρζε, Στάνκου (84′ Αντόνε), Κιπτσίου, Κεσέρου

Ελβετία (4-2-3-1): Ζόμερ, Λιχστάινερ, Σαρ, Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι, Τζάκα, Σατσίρι (91′ Ταρασάι), Τζεμαΐλι (83′ Λανγκ), Μεχμέντι, Σεφέροβιτς (64′ Εμπολό)

Διαφήμιση
Διαφήμιση