HomeΚΡΗΤΗΣτο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Γόρτυνας, η παράσταση του Γυμνασίου των Αγίων Δέκα

Στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Γόρτυνας, η παράσταση του Γυμνασίου των Αγίων Δέκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

​ Το Γυμνάσιο Αγίων συμμετέχει στο φετινό «5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής & Θεάτρου Δήμου Γόρτυνας», με ένα έργο – πολιτική σάτιρα που έχει τίτλο : « Η Αρπαγή της Ευρώπης α λά Γερμανικά». Οι μαθητές του Γυμνασίου των Αγίων Δέκα παρουσιάζουν μια διαφορετική μια διαφορετική εκδοχή του μύθου για την αρπαγή της Ευρώπης. Ττα γεγονότα, σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, εξελίσσονται στον 21ο αιώνα… στο σήμερα. Η Ευρώπη μια όμορφη κοπέλα στην Γερμανία που είναι υιοθετημένη από…την  Άγκελα Μέρκελ, μέσα από διάφορες ανατροπές επιστρέφει στις ρίζες της και γίνεται η γνωστή «Ευρώπη» που έχει τις ιστορικές και πολιτισμικές καταβολές της στις ανθρωπιστικές αξίες του Ελληνικού πολιτισμού. Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή στις 8 μ.μ. 12 Ιουνίου 2016,  στο χώρο της αρχαίας Γόρτυνας-αρχαία αγορά.

Η εργασία – σενάριο των μαθητών έγινε στα πλαίσια της βιωματικής δράσης:             «Γνωρίζω το θέατρο και την οργάνωση – ανέβασμα θεατρικής παράστασης» με υπεύθυνο καθηγητή- συντονιστή και σκηνοθέτη τον Ιωσήφ Πηρουνάκη.

Οι μαθητές μελέτησαν την τοπική ιστορία της Γόρτυνας, τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης, από τον Δία, και έμαθαν για την αρχαία Φοινίκη, αφού «ξαναδιάβασαν» τους ιστορικούς και πολιτισμικούς συμβολισμούς που περικλείει.

Οι συμβολισμοί αυτοί μεταφέρονται στη σύγχρονη κοινωνικοπολιτική και πολιτισμική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα μία καυστική σάτιρα.

Οι μαθητές που συμμετέχουν:

ΑΦΗΓΗΤΗΣ :1) Ντόκο Ρένα, ΕΥΡΩΠΗ: 2) Λουπάκη Βικτώρια, ΗΡΑ, ΓΡΙΑ1: 3) Προβιδάκη Νεφέλη, ΡΕΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ: 4) Τσιφλίκου Ουέντι, ΔΙΑΣ: 5) Φραγκιαδάκης Μιχάλης, ΛΙΑ: 6) Πρεκατσουνάκη Στέλλα, ΣΟΪΜΠΛΕ: 7)Παντελάκης Αντώνιος, ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ:8) Σφακάκη Μαρίνα,  ΓΕΡΟΣ1,ακτιβιστης1: 9) Δαριβιανάκης Νίκος, , ΜΕΡΚΕΛ: 10) Καστάνο Άννα, ΠΟΛΥΞΕΝΙΑ: 11) Μασάτι Χριστίνα, , ακτιβιστης2:  12) Ντόκο Εμίλιος,

ΣΚΗΝΙΚΑ: 13)Φανουράκης Ηλίας , 14) Μαστρογιάννης Ηλίας, 15)Δαριβιανάκη Μαρία(Α’ Τάξη)

Διαφήμιση
Διαφήμιση