HomeΚΡΗΤΗΠροσωρινά στο Κλειστό της Νεάπολης οι 113 μετανάστες – Συνελήφθησαν οι διακινητές

Προσωρινά στο Κλειστό της Νεάπολης οι 113 μετανάστες – Συνελήφθησαν οι διακινητές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης μεταφέρθηκαν οι 113 μετανάστες που αποβιβάστηκαν το μεσημέρι στην ακτή του Αγίου Ανδρέα μεταξύ Μιλάτου και Αφορεσμένου. Οι συνολικά 49 άνδρες, 31 γυναίκες και 33 παιδιά θα φιλοξενηθούν προσωρινά στην αθλητική εγκατάσταση της Νεάπολης όπου άμεσα θα ξεκινήσει η ταυτοποίηση των στοιχείων τους από τις αρχές, όπως επίσης και η εξέτασή τους από γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός τους οριστικοποιήθηκε από τις αρχές νωρίς το απόγευμα, καθώς αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι επρόκειτο για 130 με 140 άτομα.

Ήδη πάντως, υπάρχει κινητοποίηση από εθελοντές, ενώ τη σίτισή τους θα φροντίσουν φορείς του Δήμου Αγίου Νικολάου, η Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου αλλά και ξενοδόχοι του Αγίου Νικολάου, όπως έχει γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν.

prosfyges2

Οι 113 πρόσφυγες και μετανάστες προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Πακιστάν αλλά και άλλες χώρες, ενώ μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της καταμέτρησης και ταυτοποίησης θα εξετασθεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και ο τρόπος με τον οποίο θα αναχωρήσουν από την Κρήτη.

Δύο οι διακινητές

Εν τω μεταξύ στα χέρια των διωκτικών αρχών έπεσαν οι δύο διακινητές που μετέφεραν τους 113 πρόσφυγες στην ακτή του Αγίου Ανδρέα. Ο ένας από τους δύο εντοπίστηκε άμεσα και συνελήφθη ανάμεσα στους μετανάστες λίγο μετά την αποβίβασή τους ενώ ο δεύτερος κατάφερε να απομακρυνθεί. Ωστόσο, λίγο αργότερα, εντοπίστηκε σε οικισμό κοντά στο σημείο, οπότε και συνελήφθη. Και οι δύο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Λασιθίου αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Το σκάφος που μετέφερε τους πρόσφυγες ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου και κατασχέθηκε από τους άνδρες του Λιμεναρχείου.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης υπογραμμίζεται ότι ανάμεσα στους μετανάστες εντοπίστηκαν οι δύο διακινητές, ηλικίας 34 και 60 χρόνων, από την Κροατία και το Μοντενέγκρο αντίστοιχα. Και οι δύο κατηγορούνται για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών.

Επίσης, επιβεβαιώνεται ο ακριβής αριθμός των μεταναστών, στα 113 άτομα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Όσο για τη σύλληψη των διακινητών σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν μεταξύ των μεταναστών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου. Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση