HomeΚΡΗΤΗΑυξάνονται οι αφίξεις τουριστών σε Κρήτη κι Ελλάδα, καταρρέουν στην Τουρκία

Αυξάνονται οι αφίξεις τουριστών σε Κρήτη κι Ελλάδα, καταρρέουν στην Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βίους αντίθετους φαίνεται ότι ακολουθούν ο ελληνικός και ο τουρκικός τουρισμός, με τη χώρα μας να επιδιώκει φέτος νέο ρεκόρ αφίξεων, ενώ στη γείτονα οι αφίξεις κινούνται ακόμα στα επίπεδα του 1999.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας μας το πρώτο τετράμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά σχεδόν 7,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

HRAKLEIO XANIA

Οι αφίξεις διαμορφώθηκαν στα 1,64 εκατομμύρια, ενώ το αντίστοιχο τετράμηνο του 2015 ήταν 1,52 εκατομμύρια. Ξεχωρίζει η σημαντική άνοδος των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» καθώς είχε αύξηση της τάξεως του 20,2% αλλά και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, που διαμορφώθηκε σε 6,1%, με το συνολικό αριθμό των επισκεπτών να ξεπερνά τις 921 χιλιάδες.

KRHTH

Στον αντίποδα, οι αφίξεις ξένων πολιτών στην Τουρκία το πρώτο τετράμηνο έπεσαν κατά 16,52% σε σχέση με πέρυσι, όπως φανερώνουν τα νεότερα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού.

Η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση καταγράφηκε τον Απρίλιο, όταν οι αφίξεις αλλοδαπών συρρικνώθηκαν κατά 28%, πέφτοντας στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 17ετίας, από τον Μάιο του 1999.

Ιδιαίτερα μεγάλο πλήγμα για τον τουρκικό τουρισμό αποτελεί η απώλεια ρώσων επισκεπτών, που μόνο τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά σχεδόν 80% συγκριτικά με πέρυσι, και μετά βίας ξεπέρασαν τις 31.000.

Ο στενός συνεργάτης του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ, δήλωσε χθες ότι ακόμα και ένα εκατομμύριο ρώσοι τουρίστες μπορεί να επισκεφτούν την Ελλάδα φέτος.

Δείτε εδώ τους πίνακες των αφίξεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας

Cretapost με πληροφορίες από skai

Διαφήμιση
Διαφήμιση