HomeΚΡΗΤΗΣε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» οι πυρόπληκτες περιοχές της Ιεράπετρας

Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» οι πυρόπληκτες περιοχές της Ιεράπετρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» βρίσκονται πλέον οι πυρόπληκτες περιοχές της Ιεράπετρας.

Πρόκειται για τα διαμερίσματα Μυρτού και Ανατολής που στα τέλη του Απριλίου ξέσπασε μεγάλη φωτιά που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, περισσότερες από 100 οικογένειες έχουν πληγεί από την καταστροφική αυτή φωτιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε θερμοκηπιακές και άλλες καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, αγροτόσπιτα, αποθήκες, κολώνες της ΔΕΗ, δίκτυο άρδευσης και ύδρευσης.

Οι επιβεβαιωμένες πληροφορίες του cretapost αναφέρουν ότι και οι δύο περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης για έξι μήνες και συγκεκριμένα έως τις 21 Νοεμβρίου.

Παραμένουν οι… κουμπαράδες στην Ιεράπετρα

Την ίδια ώρα παραμένουν οι…κουμπαράδες σε διάφορα σημεία της Ιεράπετρας με την κοινωνία να προσφέρει ότι μπορεί για να βοηθήσει τις οικογένειες που έχουν πληγεί από την καταστροφική φωτιά.

Όπως ήδη ανέφερε το cretapot σε χθεσινό δημοσίευμα, πάνω από 24.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από τους Ιεραπετρίτες με την δράση αυτή να συνεχίζεται.

«Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να βάλουν χρήματα στους κουμπαράδες. Την ίδια ώρα επιχειρήσεις και φορείς έβαλαν μεγάλα ποσά όπως ο ΤΟΕΒ αλλά και η Εκκλησία. Τα πρώτα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ήταν 5.290 ευρώ και την Μεγάλη Παρασκευή δόθηκαν σε 13 οικογένειες. Ο αγώνας συνεχίστηκε και αυτή τη στιγμή έχουν συγκεντρωθεί 19.270 ευρώ τα οποία την Δευτέρα θα διανεμηθούν σε 36 οικογένειες μέσα από το ταμείο του ΤΟΕΒ», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Πανταζής.

Επόμενη δράση μία μεγάλη συναυλία

Η προσπάθεια για την συγκέντρωση χρημάτων δεν σταματάει εδώ. Τα 24.000 ευρώ ήταν μόνο η αρχή.

Εκτός από τους κουμπαράδες που συνεχίζονται να υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ιεράπετρας η τριμελής επιτροπή αλληλεγγύης ετοιμάζει μία μεγάλη συναυλία με κρητικούς καλλιτέχνες, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στους πληγέντες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση