HomeΚΡΗΤΗΣτο… φιλότιμο πυροσβεστών και πολιτών η αντιπυρική προστασία στην Κρήτη

Στο… φιλότιμο πυροσβεστών και πολιτών η αντιπυρική προστασία στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαίου με τους άνδρες των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Κρήτης να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να μπορούν να επέμβουν, όποτε κριθεί αναγκαίο.

Ωστόσο, όπως προβλέπεται από το φετινό σχεδιασμό του αρχηγείου του πυροσβεστικού σώματος, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες του νησιού θα πορευτούν με τα ίδια μέσα, που είχαν και πέρυσι για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, που θα εκδηλωθούν στην Κρήτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Γιάννης Καρατζιάς, που βρίσκεται στο νησί και επισκέφθηκε σήμερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρατζιάς, από την 1η Ιουνίου αναμένεται να έρθουν σε Ηράκλειο και Χανιά τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ 1.500 εποχικοί πυροσβέστες θα απορροφηθούν σε όλες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας.

Ο κ. Καρατζιάς μεταξύ άλλων ζήτησε τη βοήθεια και τη συμπαράσταση των πολιτών στο έργο των πυροσβεστών, προκειμένου η αντιπυρική περίοδος να κυλήσει ομαλά και να αντιμετωπιστούν όλες οι έκτακτες περιπτώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση