HomeΚΟΣΜΟΣΗ Τουρκία έχει σκοτώσει 3.000 τζιχαντιστές

Η Τουρκία έχει σκοτώσει 3.000 τζιχαντιστές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καμία άλλη χώρα δεν πολεμάει το ΙΚ όπως η Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έχει σκοτώσει 3.000 τζιχαντιστές.

Το κράτος μέλος αυτό του ΝΑΤΟ είχε δεχθεί επικρίσεις στα πρώτα στάδια του πολέμου στη Συρία ότι δεν σταματούσε τους ξένους μαχητές που περνούσαν τα σύνορά του για να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία έχει στο μεταξύ δηλώσει ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους δυτικούς της συμμάχους στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, ιδιαίτερα κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπου η τουρκική πόλη Κιλίς έχει πληγεί επανειλημμένως από πυραύλους.

Την ίδια ώρα οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 11 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν χθες από αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι τουρκικές δυνάμεις στην επαρχία Χακάρι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και στο βόρειο Ιράκ.

Επίσης από τις χθεσινές επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας στη νοτιοανατολική Τουρκία σκοτώθηκαν 3 μαχητές του PKK στην Νουσαϊμπίν και 4 στην Σιρνάκ, ανεβάζοντας σε περίπου 700 τον συνολικό αριθμό των μαχητών του PKK που έχουν χάσει τη ζωή τους στις δύο αυτές πόλεις από τις επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών.

Μποζκίρ: Η Άγκυρα δεν μπορεί να δεχθεί αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία της

Είναι αδύνατο για την Τουρκία να δεχθεί αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία της, η οποία ανταποκρίνεται ήδη στα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός αρμόδιος για την ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Μποζκίρ είπε ακόμη ότι οι αλλαγές στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία δεν είναι ένα στοιχείο της συμφωνίας που σχεδιάζεται με την Ευρώπη για την κατάργηση της βίζας.

Η ΕΕ ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τα κράτη-μέλη να καταργήσουν τις θεωρήσεις εισόδου για τους Τούρκους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη σε αντάλλαγμα για την αναχαίτιση, από την Άγκυρα, των μεταναστών που επιθυμούν να φθάσουν στην Ευρώπη, αλλά είπε ότι η Τουρκία θα πρέπει ακόμη να επιφέρει αλλαγές σε κάποιους νόμους, περιλαμβανομένης και της εναρμόνισης της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας της με την ΕΕ.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση