HomeΚΡΗΤΗΔεμένα τα πλοία στα λιμάνια-Σε απόγνωση οι αγρότες της Κρήτης

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια-Σε απόγνωση οι αγρότες της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΠΝΟ, που κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.

Οι αγρότες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, βλέποντας τα προιόντα τους να σαπίζουν, καθώς δε μπορούν να μεταφερθούν στην υπόλοιπη χώρα.

Οι αγρότες του νησιού βρίσκονται ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς τα προιόντα τους πωλούνται πλέον σε εξευτελιστικές τιμές, ενώ το κόστος καλλιέργειας και παραγωγής παραμένει ιδιαίτερα υψηλό και η πολυήμερη αυτή απεργία αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τους ίδιους.

ΠΝΟ

Η ΠΝΟ στην προκήρυξη της απεργίας της, την περασμένη εβδομάδα, έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση