HomeΚΡΗΤΗΣτους δρόμους οι Κρητικοί για το ασφαλιστικό –Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις

Στους δρόμους οι Κρητικοί για το ασφαλιστικό –Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό, οι αντιδράσεις συνεχίζονται με αφορμή την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου απόψε στη βουλή. Σε όλη την Κρήτη πραγματοποιούνται σήμερα συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας από φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν το πρωί δύο πορείες διαμαρτυρίας. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η μία πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στη λεωφόρο Δημοκρατίας και διοργανώθηκε από τη διοίκηση του ΕΚΗ και τους συλλογικούς φορείς, ενώ η δεύτερη που είχε διοργανωθεί από το ΠΑΜΕ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας.

asfalistiko poreia2

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν συνδικαλιστικά σωματεία, διάφοροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί κλάδοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, αγρότες.

Ποιοι απεργούν σήμερα

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζονται για διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. Απεργούν οι ναυτεργάτες μέχρι την Τρίτη με αποτέλεσμα τα πλοία να παραμένουν ακινητοποιημένα στα λιμάνια. Επίσης, σήμερα απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι, με αφορμή την προβλεπόμενη κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. Επίσης, κλειστά είναι σήμερα σε ολόκληρη την Κρήτη τα πρατήρια υγρών καυσίμων, λόγω της κινητοποίησης των πρατηριούχων, ενώ δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και οι αγρότες του νησιού.

asfalistiko poreia10

asfalistiko poreia9

 

asfalistiko poreia7

asfalistiko poreia5

asfalistiko poreia4

asfalistiko poreia3

asfalistiko poreia

Διαφήμιση
Διαφήμιση