HomeΚΡΗΤΗΤραγωδία στην θάλασσα: Νεκρός εντοπίστηκε ο 60χρονος ψαράς

Τραγωδία στην θάλασσα: Νεκρός εντοπίστηκε ο 60χρονος ψαράς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η έρευνα που πραγματοποιούν από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος και της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του πατέρα ψαρά που χάθηκαν τα ίχνη του μετά από αναποδογύρισμα της βάρκας στην οποία βρισκόταν με τον γιο του.

Λίγο μετά τις 4.30 οι δύτες εντόπισαν το νεκρό σώμα του 60χρονου ψαρά λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που είχε βρεθεί βυθισμένη η βάρκα.

psaras karteros4

Το χρονικό

Ήταν το πρωί της Μεγάλης Τρίτης όταν δύο ψαράδες, πατέρας και γιος (60 και 30 χρόνων), πήραν την βάρκα τους και βγήκαν στ’ ανοιχτά για να μαζέψουν τα δίχτυα που είχαν ρίξει τις προηγούμενες ημέρες υπό τον φόβο να μην σκιστούν στην θαλασσοταραχή.

Ωστόσο, άγνωστο πως, κατά την προσπάθειά τους να μαζέψουν τα δίχτυα αναποδογύρισε η βάρκα με αποτέλεσμα πατέρας και γιος να βρεθούν στην θάλασσα.

psaras karteros2

Μικρό αεροπλάνο που έτυχε να βρίσκεται πάνω από το σημείο είδε το συμβάν κι ειδοποίησε τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ηρακλείου που με την σειρά του ειδοποίησε το λιμενικό σώμα.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ που βοήθησαν τον 30χρονο γιο να βγει στην ξηρά σώος και ασφαλής.

psaras karteros3

Ο 30χρονος ανέφερε ότι μαζί του ήταν ο 60χρονος πατέρας τους με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πλωτά σκάφη του λιμενικού, ελικόπτερο, δύτες, άνδρες της ΕΜΑΚ και πολλοί εθελοντές.

Διαφήμιση
Διαφήμιση