HomeΚΡΗΤΗΑγωνιώδης επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση ψαρά που αγνοείται στη θάλασσα του Ηρακλείου

Αγωνιώδης επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση ψαρά που αγνοείται στη θάλασσα του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση 60χρονου ψαρά που αγνοείται στη θάλασσα του Ηρακλείου.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 10:00 το πρωί, όταν ο 60χρονος αγνοούμενος μαζί με το γιο του ξεκίνησαν με τη βάρκα τους προκειμένου να μαζέψουν τα δίχτυα του ψαρέματος για να μην καταστραφούν από τη θαλασσοταραχή που επικρατεί.

karteros diasosi10

Κι ενώ οι δύο άνδρες βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Καρτερού και του αεροδρομίου Ηρακλείου, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες η ψαρόβαρκα ανατράπηκε ρίχνοντας στα νερά πατέρα και γιο.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση, ενώ στην ακτή έσπευσε ακόμη και δύναμη της Πυροσβεστικής. Ο νεαρότερος ψαράς κατόρθωσε κολυμπώντας και παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν να βγει στην ακτή, από όπου και περισυνελέγη από άνδρες του Λιμενικού Σώματος και πυροσβέστες.

Την ίδια ώρα βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωση του 60χρονου πατέρα του, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις 10:30 το πρωί περίπου.

karteros diasosi1

Στην επιχείρηση συμμετέχουν περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, φουσκωτά της ΕΜΑΚ,  παραπλέοντα σκάφη και βάρκες, πλωτά μέσα εθελοντών, καθώς και ρυμουλκά. Πτήσεις πάνω από την περιοχή πραγματοποιούσε νωρίτερα και εκπαιδευτικό αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν άκαρπες και η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

karteros diasosi11

karteros diasosi9

karteros diasosi6

karteros diasosi5

karteros diasosi4

karteros diasosi2

Διαφήμιση
Διαφήμιση