HomeΚΡΗΤΗΣε κυνήγι…κροτίδων και κλεφτών η τοπική ΕΛ.ΑΣ.-Συνεχείς έλεγχοι και μέτρα ασφαλείας ενόψει Πάσχα

Σε κυνήγι…κροτίδων και κλεφτών η τοπική ΕΛ.ΑΣ.-Συνεχείς έλεγχοι και μέτρα ασφαλείας ενόψει Πάσχα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κυνήγι… κροτίδων και κλεφτών επιδίδονται οι άνδρες όλων των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης τις ημέρες αυτές πριν το Πάσχα, με συνεχείς ελέγχους και περιπολίες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν φαινόμενα παραβατικότητας.

Κροτίδες

Καθ’όλη τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα οι αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού διενεργούν αυστηρούς ελέγχους σε χώρους αποθήκευσης και πώλησης πυροτεχνημάτων, κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην περιφέρεια.

Κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες των ειδών αυτών κατάσχονται από την αστυνομία, αφού μικροί και μεγάλοι επιδίδονται στο έθιμο αυτό, με δυσάρεστες πολλές φορές για τους ίδιους, συνέπειες.

Κροτίδες, βεγγαλικά, φωτοβολίδες χρησιμοποιούνται από αρκετούς και ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά τις ημέρες του Πάσχα, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους, αφού κάθε χρόνο αρκετοί είναι οι τραυματισμοί από την καύση πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύονται η εισαγωγή, κατασκευή, εμπορία, κατοχή και χρήση κροτίδων, καθώς και συσκευών εκτόξευσης τους.

Συστηματικοί έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στους πλανόδιους μικροπωλητές και σε όλους τους άλλους χώρους, όπου πωλούνται αυτά, ενώ οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα στους Ιερούς Ναούς της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα κατά τις Ακολουθίες του Επιταφίου και της Αναστάσεως για τον περιορισμό της χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Μέτρα ασφαλείας…για αποφυγή διαρρήξεων

Έξαρση παρουσιάζουν τις ημέρες αυτές πριν και μετά τις ημέρες του Πάσχα τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να περάσουν τις ημέρες των εορτών μακριά από τα σπίτια τους.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σχετικά με την ασφάλεια των σπιτιών τους, αλλά και των προσωπικών τους αντικειμένων κατά τις μετακινήσεις τους σε δημόσιους χώρους.

Οι αστυνομικές υπηρεσίες συνιστούν σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν να μεταφέρουν μεγάλα χρηματικά ποσά, να προστατεύουν τις τσάντες και τα πορτοφόλια τους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Επίσης να ασφαλίζουν καλά τις πόρτες του αυτοκινήτου τους, ενώ όταν βαδίζουν στο δρόμο να επιλέγουν την εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου.

Ωστόσο όσοι αποφασίσουν να εκδράμουν τις ημέρες αυτές μακριά από τον τόπο διαμονής τους θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, προκειμένου να βρουν το σπίτι τους, όπως ακριβώς το άφησαν, δίχως ελλείψεις.

Οι καταναλωτές θα πρέπει λοιπόν να τοποθετούν κάποιο, από τα συστήματα συναγερμού, τα οποία διατίθενται στην αγορά.

Δεν πρέπει να αφήνουν, στο σπίτι τους, μεγάλα χρηματικά ποσά, πολύτιμες συλλογές ή κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Επίσης δεν πρέπει να αφήνουν ποτέ μηνύματα ότι λείπουν σε διακοπές, έξω από την εξώπορτα του σπιτιού. Είναι λάθος για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να αφήνουν το ίδιο φως, μονίμως, αναμμένο. Είναι προτιμότερο να εγκαταστήσουν αυτόματο διακόπτη, ώστε κάποια φώτα να ανάβουν, κατά άτακτα διαστήματα. Έτσι, η απουσία τους θα γίνεται λιγότερο αισθητή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση