HomeΚΡΗΤΗΣτους δρόμους οι καθηγητές για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών

Στους δρόμους οι καθηγητές για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έντονη αντίδρασή της στο νέο σύστημα που προωθεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη θεσμοθέτηση ετήσιου μεταβατικού σταδίου για την πρόσληψη των αναπληρωτών εκφράζει και η διοίκηση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται ενάντια στο νέο σύστημα.

Όπως αποφασίστηκε καθηγητές από το Ηράκλειο θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 15 Απριλίου στην Αθήνα, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας στις 11.30 πμ.

Για τη διευκόλυνση των καθηγητών που επιθυμούν να μεταβούν από το Ηράκλειο στην Αθήνα για τη διαμαρτυρία, προκηρύσσεται τρίωρη στάση εργασίας για τις τρείς τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου (11-2)  αλλά και για τα εσπερινά σχολεία .

Την επόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου στις 8:00 μ.μ. προκειμένου να γίνει απολογισμός και εκτίμηση της διαμορφωθείσας κατάστασης.

Οι καθηγητές που θα συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία στην Αθήνα θα αναχωρήσουν από το Ηράκλειο την Πέμπτη το βράδυ ακτοπλοϊκώς.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ τονίζονται τα εξής:

«Το ΔΣ της ΕΛΜΕ εκτίμησε ότι:

–           Η πρόταση του Υπουργείου βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την πρόταση της Ομοσπονδίας και των εκπαιδευτικών.

–           Η πρόταση, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο 3848/10, αλλά τον ενεργοποιεί προς το χειρότερο.

–           Με τη μη κατάθεση πρότασης για σύστημα μονίμων διορισμών επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει διορισμούς για μία ακόμα χρονιά.

–           Θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός αναπληρωτών και ωρομισθίων , λόγω της εμπροσθοβαρούς αξιοποίησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

–           Θα ανατραπούν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις των μονίμων συναδέλφων.

–           Τα δημόσια σχολεία δεν θα ξεκινήσουν ομαλά τη λειτουργία τους την επόμενη σχολική χρονιά.

Απαιτούμε:

–           Μαζικούς διορισμούς για να καλυφθούν όλα τα πραγματικά κενά.

–           Κατάργηση του Ν. 3848/10 και νέο σύστημα προσλήψεων σύμφωνα με τη θέση της Ομοσπονδίας με το οποίο οι συνάδελφοι που επί χρόνια υπηρετούν το δημόσιο σχολείο, πρέπει να τύχουν ανάλογης μεταχείρισης.

–           Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.

Η ΕΛΜΕ και η Ομοσπονδία θα εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της (κινηματικά και νομικά για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της.

Παλεύουμε για:

–           Ανατροπή των πολιτικών Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που διαλύουν το δημόσιο σχολείο.

–           Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

–           Μαζικούς διορισμούς.

–           Κατάργηση της ελαστικής εργασίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση