HomeΚΡΗΤΗΑπάντηση Γιούνκερ στην επιστολή Κουράκη για την προσφυγική κρίση και τις επιπτώσεις της

Απάντηση Γιούνκερ στην επιστολή Κουράκη για την προσφυγική κρίση και τις επιπτώσεις της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Ευρωπαικής Επιτροπής βρίσκεται το προσφυγικό ζήτημα, αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην απάντηση, που απέστειλε στο μέλος της Επιτροπής Περιφερειών Ευρώπης Γιάννη Κουράκη.

Ο κ. Γιούνκερ στην απάντηση του χαρακτηριστικά αναφέρει :

Σας ευχαριστώ πολύ για την επιστολή σας της 24ης Φεβρουαρίου 2016, στην οποία εκφράζεται τις απόψεις και τις ανησυχίες σας σχετικά με την κρίση στο προσφυγικό, και ιδίως τις επιπτώσεις του στην Ελλάδα.

Να είστε βέβαιος ότι το να βρεθεί μια μακροχρόνια ευρωπαϊκή λύση της κρίσης του προσφυγικού και μεταναστευτικού, βρίσκεται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της Επιτροπής.

Όπως έχετε πιθανώς ήδη δει, εκτός από τις πολυάριθμες πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και τις προτάσεις που έχουν τεθεί στο τραπέζι από την Επιτροπή το 2015, στις 2 Μαρτίου 2016, έχουμε προτείνει ένα όργανο Έκτακτης Βοήθειας που πρέπει να χρησιμοποιείται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παράσχει ταχύτερη και πιο στοχευμένη παρέμβαση σε μείζονες κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης βοήθειας στα Κράτη Μέλη με μεγάλο αριθμό προσφύγων”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Κουράκης είχε στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής το προηγούμενο διάστημα, ζητώντας να βρεθεί μία ουσιαστική λύση για το σημαντικό αυτό ζήτημα, που πλήττει τη χώρα μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση