HomeΚΡΗΤΗΣυνεδριάζουν οι δήμαρχοι της Κρήτης για το προσφυγικό

Συνεδριάζουν οι δήμαρχοι της Κρήτης για το προσφυγικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Οροπέδιο Λασιθίου η κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΕΔ για το προσφυγικό. Οι δήμαρχοι του νησιού στη διάρκεια της συνάντησης θα αναζητήσουν τους καταλληλότερους χώρους που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως κέντρα φιλοξενίας προσφύγουν.

Η συνεδρίαση συνεκλήθη μετά τη σχετική ενημέρωση στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να δημιουργήσει χώρους υποδοχής προσφύγων σε διάφορες περιοχές της χώρας, προκειμένου να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των συνεχώς αυξανόμενων προσφυγικών ροών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η συνεδρίαση διεξάγεται υπό τον πρόεδρο της ΠΕΔ και δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, ο οποίος και συγκάλεσε τη σύσκεψη.

Σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Οροπεδίου, που φιλοξενεί τη συνεδρίαση επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

Ξεκίνησε πριν από λίγο η τακτική συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης, που πραγματοποιείται στο Οροπέδιο Λασιθίου  (Δημαρχείο – Τζερμιάδων ) με θέματα:

  1. Εγκρίσεις – ψηφίσεις πιστώσεων
  2. Ορισμός εκπροσώπων για τη Συγκρότηση της Τριμελούς Επιτροπής που προβλέπεται από την παρ. 6 του άρθρου 14 του Ν. 2458/97 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου
  3. Συζήτηση για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη
  4. Λοιπά θέματα – Ανακοινώσεις ενδιαφέροντος της Π.Ε.Δ. Κρήτης

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης στο Οροπέδιο, καλωσορίζοντας τους συναδέλφους του δημάρχους του νησιού ανέφερε:

«Συμβολική η επιλογή της συνεδρίασης της ΠΕΔ Κρήτης στο Οροπέδιο Λασιθίου με κυρίαρχο θέμα το προσφυγικό στην γενέτειρα του Θεού της φιλοξενίας Ξένιου Ζευς.

Με την συνεργασία όλων των δημάρχων και των φορέων του νησιού μπορούμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν».

Διαφήμιση
Διαφήμιση