HomeΚΡΗΤΗΕνώπιον της δικαιοσύνης η σπείρα με τα αμέτρητα κλοπιμαία και τους δέκα τόνους μέλι

Ενώπιον της δικαιοσύνης η σπείρα με τα αμέτρητα κλοπιμαία και τους δέκα τόνους μέλι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης πρόκειται να εκδικαστεί αύριο Πέμπτη η υπόθεση της σπείρας, που εξαρθρώθηκε από τις αστυνομικές αρχές του Ηρακλείου, τον Απρίλιο του 2015 και δραστηριοποιούνταν στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, αρπάζοντας ό,τι έβρισκε μπροστά της.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οκτώ άτομα, ηλικίας από 32 έως και 52 ετών, ανάμεσα τους δύο αδέρφια και ένας πατέρας με το γιο του, οι οποίοι είχαν “χτυπήσει” σε σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις, αποθήκες και άλλους επαγγελματικούς χώρους, αρπάζοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους είτε για να τα μεταπουλήσουν στη συνέχεια είτε για να τα κρατήσουν για προσωπική τους χρήση.

Μάλιστα οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση και έφτασαν στην εξάρθρωση της σπείρας κατέγραφαν τότε για αρκετές ώρες τα κλοπιμαία.

Δεκάδες ηλεκτρικές συσκευές, γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία, όργανα γυμναστικής, έπιπλα, ξενοδοχειακός εξοπλισμός, είχαν μεταφερθεί τότε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, επιστρατεύοντας ακόμη και μεγάλα φορτηγά, μετατρέποντας το Αστυνομικό Μέγαρο σε μία υπαίθρια λαική αγορά.

Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών συγκεκριμένων ατόμων από διάφορα χωριά της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς, αστυνομικοί της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία και με άνδρες άλλων υπηρεσιών, είχαν καταφέρει να φτάσουν στην άκρη του νήματος, που δεν ήταν άλλη από τη μεγάλη κλοπή των 10 τόνων μελιού από αποθήκη στις Ασίτες .

Στη συνέχεια άρχισαν να ξετυλίξουν σιγά-σιγά και με μεθοδευμένες κινήσεις το κουβάρι περίπου δέκα κλοπών και διαρρήξεων, που είχαν διαπράξει τα συγκεκριμένα άτομα μέσα σε ένα χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση και είχαν ερευνήσει τα σπίτια τους, έκπληκτοι διαπίστωναν ότι έπιπλα και άλλα αντικείμενα που είχαν κατά καιρούς κλέψει οι συλληφθέντες διακοσμούσαν τα δικά τους σπίτια.

Στην κατοχή τους επίσης βρέθηκαν, εκτός από δεκάδες όπλα και φυσίγγια, περίπου έξι τόνοι μέλι από τους δέκα, που είχαν κλαπεί από τις Ασίτες, καθώς δεν είχαν προλάβει να τους πουλήσουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση