HomeΚΡΗΤΗΈνταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή τις διώξεις σε βάρος φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή τις διώξεις σε βάρος φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση επικράτησε νωρίτερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης , με αφορμή τις ποινικές διώξεις σε βάρος συνολικά 12 φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του ιδρύματος.

Φοιτητές, ενόψει της δικασίμου που έχει οριστεί για την υπόθεση των διωκόμενων φοιτητών με αφορμή παλαιότερη κινητοποίησή τους στις 10 Μαρτίου, πραγματοποίησαν παράσταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητώντας από το σώμα να εγκρίνει ομόφωνο ψήφισμα στήριξης στους συναδέλφους τους.

Η υπόθεση ωστόσο εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση μεταξύ των παρατάξεων μολονότι τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν συναινέσει στην έκδοση ψηφίσματος υπέρ των φοιτητών.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός πρότεινε να υπάρξει ψήφισμα του σώματος το οποίο θα ανέφερε πως «για τη δίωξη των 12 φοιτητών του Τμήματος Φυσικής το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου εκφράζει την αντίθεσή του στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δραστηριότητας του φοιτητικού κινήματος». Ωστόσο έντονα αντέδρασαν οι σύμβουλοι των «Ενεργών Πολιτών» και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητώντας στο κείμενο του ψηφίσματος να προστεθεί και το αίτημα της αθώωσης των μελών της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Από τη συζήτηση που ακολούθησε δεν έλειψαν οι εντάσεις και η όξυνση του κλίματος σχετικά με τη διατύπωση του ψηφίσματος, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης.

Εν τέλει αποφασίστηκε το ψήφισμα να κλείνει με τη φράση «το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου θεωρεί θετική εξέλιξη την απαλλαγή των 12 φοιτητών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση