HomeΚΡΗΤΗΚόντρα Αλεξιάδη – ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την ρύθμιση χρεών μεγαλοφειλετών

Κόντρα Αλεξιάδη – ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την ρύθμιση χρεών μεγαλοφειλετών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση δέχθηκε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης προκειμένου να δημοσιοποιήσει ή να διαβιβάσει στην Βουλή την λίστα με τα 270 πρόσωπα που έσπευσαν να ενταχθούν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τακτοποίηση χρεών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το θέμα ανέπτυξε ο Γιάννης Κουτσούκος από την «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ» ο οποίος κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει εάν στην ρύθμιση εντάχθηκαν πρόσωπα που εντοπίζονται στην λίστα «Λαγκάρντ».

Από την πλευρά του ο Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι έως τον ερχόμενο Απρίλιο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ και δεν έσπευσαν να τις ρυθμίσουν. Ωστόσο, επικαλέστηκε το φορολογικό απόρρητο για όλους όσους έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση. Επιχειρώντας δε να βγει στην αντεπίθεση κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ λέγοντας ότι την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση νομοθετούσαν υπέρ της διαγραφής προστίμων συγκεκριμένων προσώπων.

«Είστε κότες» του ανταπάντησε ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου για να συνεχίσει «αν πιστεύετε ότι εμείς φέραμε ρυθμίσεις για διαγραφή προστίμων τότε φέρτε άμεσα στην Βουλή διάταξη που θα τις καταργεί και πάρτε πίσω τα λεφτά, αλλιώς θα είστε κότες. Αφήστε τα αυτά και καταθέστε τώρα στην Βουλή την λίστα με τα 270 πρόσωπα αλλιώς κάνετε παράβαση καθήκοντος και θα είστε υπόλογος».

«Μας ζητάτε πόσοι και ποιοι είναι οι οφειλέτες αλλά αυτό απαγορεύεται. Κάποιος έχει ένα χρέος που το ρυθμίζει και υπάρχει νόμος δικός σας που μας απαγορεύει να δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία του» επέμεινε ο κ. Αλεξιάδης για να επαναλάβει ότι στην ευνοϊκή ρύθμιση για τακτοποίηση οφειλών άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ εντάχθηκε το 0,03% των οφειλετών που απέδωσε το 20% των συνολικών χρημάτων που εισέρρευσαν στα ταμεία από τις ρυθμίσεις.

«Από τους 270 με χρέη άνω του ενός εκατομμυρίου διεγράφησαν ποσά της τάξης των 188 εκατ. ευρώ» του είπε ο κ. Κουτσούκος για να συνεχίσει «δηλαδή πάνω από 600 χιλ ευρώ σε κάθε έναν. Την ίδια ώρα ψηφίζουμε ρυθμίσεις που κόβουν από συνταξιούχους και έρχεται η δαμόκλειος σπάθη με ασφαλιστικό και φορολογικό. Η αδυναμία της κυβέρνησης να χειριστεί την κατάσταση με αποτέλεσμα να οδηγεί την χώρα από αδιέξοδο σε αδιέξοδο συνοδεύεται από πολιτική προστασίας συμφερόντων».

«Δεν έχετε κανένα λόγο να μην δημοσιοποιήσετε την λίστα των 270. Μέσα σε αυτή είναι πρόεδροι ΠΑΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες και ενδεχομένως πρόσωπα που βρίσκονται στις λίστες. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι 270 γιατί υποψιαζόμαστε ότι φέρατε την ρύθμιση για ορισμένους από αυτούς» ανέφερε σε άλλο σημείο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» επανήλθε ο υπουργός για να επισημάνει «για την λίστα Λαγκάρντ δεν υπάρχει ζήτημα παραγραφής. Πρόσφατα φορολογούμενος πλήρωσε 3,2 εκατ. Ευρώ».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση