HomeΚΡΗΤΗΗ Κρήτη στο… μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Όσοι έμειναν εδώ «κράτησαν» τα μπλόκα

Η Κρήτη στο… μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Όσοι έμειναν εδώ «κράτησαν» τα μπλόκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο πριν τις 7 το πρωί πάτησαν στο… λιμάνι του Πειραιά οι αγρότες της Κρήτης που χθες το βράδυ μπήκαν στα πλοία της γραμμής – από Ηράκλειο και Χανιά – και αναχώρησαν δηλώνοντας ετοιμοπόλεμοι για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στο Σύνταγμα.

Κρατώντας πανό, ελληνικές αλλά και μαύρες σημαίες οι αγρότες της Κρήτης έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά όπου εκεί συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν για το μεγάλο συλλαλητήριο.

259101

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, λίγο πριν πάνε στο Σύνταγμα, οι Κρητικοί θα «περάσουν» από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου και θα κάνουν μία… στάση διαμαρτυρίας.

AGROTES LIMANI (2)

Αμέσως μετά θα αναχωρήσουν για την πλατεία Συντάγματος για να ενωθούν με τους υπόλοιπους αγρότες.

AGROTES AGROTES1 AGROTES2 AGROTES3

Πρίαμος Ιερωνυμάκης: Η ζωοτροφή και η κροκοδειλί τσάντα στο Κολωνάκι έχουν το ίδιο ΦΠΑ

Στο λιμάνι του Πειραιά έφθασαν πριν από λίγο αγρότες από την Κρήτη προκειμένου να συμμετέχουν στο τριήμερο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Υπολογίζεται ότι για το συλλαλητήριο θα έρθουν στην Αθήνα από την Κρήτη 3.000 αγρότες, χωρίς τα τρακτέρ τους.

Μιλώντας στην κάμερα του Mega ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, πρόεδρος των Αμπελουργών Κρήτης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα είπε ότι μαζί με τους συναδέλφους του θα μείνει τρεις ημέρες στο Σύνταγμα για να δώσουν ένα αγώνα τον οποίο πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι αφορά όλη την κοινωνία. Περιέγραψε το Ασφαλιστικό ως φορολογικό και αυτό το οποίο μαζί με το φορολογικό έχουν ως στόχο να τελειώσουν την παραγωγή . «21% ΦΠΑ έχει η ζωοτροφή που παίρνω για τα ζώα, 21% ΦΠΑ έχει και η κροκοδειλί η τσάντα στο Κολωνάκι».

Κρατούν τα… μπλόκα στην Κρήτη

Ως ένδειξη συμπαράσταση σε όλους τους αγρότες της Ελλάδος που δίνουν την δική τους «μάχη» ενάντια στο ασφαλιστικό στην πλατεία Συντάγματος οι εναπομείναντες αγρότες της Κρήτης αποφάσισαν να κρατήσουν «ενεργά» όλα τα μπλόκα του νησιού.

AGROTES LIMANI (3)

Έτσι, για μία ακόμα ημέρα θα συνεχιστεί το «μπλόκο» στην εφορία τόσο του Ηρακλείου όσο και του Ρεθύμνου ενώ θα οι αγρότες θα παραμείνουν στα Μεγάλα Χωράφια.

Στο νομό Λασιθίου, χθες το βράδυ, την ώρα που αναχωρούσαν τα καράβια που μετέφεραν τους αγρότες στην Αθήνα, όσοι έμειναν στην περιοχή έκλεισαν τον δρόμο στο Στόμιο του νομού, όπως ανέφερε το Ράδιο Λασίθι.

STOMIO

Διαφήμιση
Διαφήμιση