HomeΚΡΗΤΗΑντιπροσωπεία Τουρκοκρητικών επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Ηρακλείου

Αντιπροσωπεία Τουρκοκρητικών επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αντιπροσωπεία Τουρκοκρητικών συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σωματείου Τουρκοκρητικών του Κουσάντασι κ. Γιουνούς Τσενγκέλ.

Την αντιπροσωπεία συνόδευε ο καθηγητής της Μεγάλης του Γένους Σχολής, Ηρακλειώτης κ. Γιάννης Γιγουρτσής.

συνάντηση 3

Στη συνάντηση επίσης παρευρέθησαν οι Αντιδημάρχοι Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέας Πλεύρη και Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκοκρητικών του χωριού Μελεμές (Νέες Μελέσες) της περιοχής Μεσσήνη κ. Τσαχίτ Αρσεβίν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουρκοκρητικών Γκεμλίκ (Κίου) κ. Αχμέτ Τσακμάκ, εκπρόσωπος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αϊδινίου κ. Μεχμέτ Κιουτσούκ και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κουσάντασι κ. Χακάν Τουρχάν.

Η αντιπροσωπεία των Τουρκοκρητικών ζήτησε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου την ανάπτυξη των πολιτιστικών –κυρίως – σχέσεων ανάμεσα στην Τουρκία και την Κρήτη, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατέθηκε πρόταση αδελφοποίησης από τον Δήμο Γκεμλίκ (Κίου), ενώ πρότειναν να συμμετάσχει ο Δήμος Ηρακλείου στο ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει το σωματείο των Τουρκοκρητικών στο Κουσάντασι κάθε Μάη, τα τελευταία 7 χρόνια.

Επίσης κάλεσαν το Δήμαρχο Ηρακλείου να επισκεφθεί το Κουσάντασι και ζήτησαν οι δύο περιοχές να έρθουν πιο κοντά.

Η μεγάλη αντιπροσωπεία των Τουρκοκρητικών προσέφερε στον Δήμαρχο Ηρακλείου δώρα της παραδοσιακής λαϊκής τέχνης ενώ ο Δήμαρχος Ηρακλείου τους προσέφερε το βιβλίο του Β. Ορφανού «Λέξεις Τουρκικής προέλευσης στο Κρητικό ιδίωμα», εκδόσεις Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση