HomeΚΡΗΤΗΗ κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει σημαντικά τα Ενετικά Τείχη-Καταγράφονται σοβαρές διαβρώσεις

Η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει σημαντικά τα Ενετικά Τείχη-Καταγράφονται σοβαρές διαβρώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πλήρη κατάρρευση κινδυνεύουν σε βάθος χρόνου τα ενετικά τείχη, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής, που παρατηρείται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Αυτό έχει προκύψει με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας που διεξάγεται από το Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ για το Δήμο Ηρακλείου και παρουσιάστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια.

Όπως επεσήμαναν επιστήμονες που συμμετέχουν στην έρευνα, οι επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στα ενετικά τείχη κυρίως στην ακτογραμμή της πόλης, είναι μεγάλες, καθώς έχουν υποστεί σοβαρές διαβρώσεις.

Μάλιστα όπως τονίστηκε, σε αρκετά σημεία των τειχών έχουν σχηματιστεί σπηλαιώσεις, αφού η θωράκιση τους έχει εξασθενήσει σημαντικά.

Από την έρευνα αυτή, που διεξάγεται για λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου, ο Δήμος θα μπορέσει να έχει μία πλήρη εικόνα για την κατάσταση των τειχών στο πέρασμα των χρόνων, λόγω της κλιματικής αλλαγής και γνώμονα αυτή θα μπορέσει να προχωρήσει στις κατάλληλες παρεμβάσεις.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Διευθυντής Ερευνών και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Παράκτιας Έρευνας του Ι.Τ.Ε. κ. Νίκος Καμπάνης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Gian Andrea Paolo Garancini.

Διαφήμιση
Διαφήμιση