HomeΚΡΗΤΗΤις επόμενες ώρες η ραγδαία μεταβολή του καιρού – Τη Δευτέρα θα χιονίσει στην Κρήτη

Τις επόμενες ώρες η ραγδαία μεταβολή του καιρού – Τη Δευτέρα θα χιονίσει στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένει τις επόμενες ώρες η ΕΜΥ, που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις αρχές της ερχόμενες εβδομάδας, με κυριότερα χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις σφοδρές καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ η Κρήτη αναμένεται να πληγεί από το κύμα κακοκαιρίας κυρίως τη Δευτέρα, γεγονός που θέτει σε επιφυλακή τους μηχανισμούς της Περιφέρειας και των δήμων του νησιού.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες, αύριο Σάββατο, από τα δυτικά της χώρας. Κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ, και η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν και μέχρι το βράδυ η κακοκαιρία θα έχει εκδηλωθεί σε όλη τη χώρα.

Οι χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο, στην Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Καταιγίδες την Κυριακή – χιόνια τη Δευτέρα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ενισχυθούν την Κυριακή κυρίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα αρχίσουν να σημειώνονται και σε ημιορεινές περιοχές, ακόμη και στα νησιά του βόρεια Αιγαίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται παγετός κατά τόπους ισχυρός, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται και στην Κρήτη, ακόμη και σε πεδινές περιοχές, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, ενώ αναμένεται και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, καθώς οι άνεμοι που θα εξακολουθούν να πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως και 8 μποφόρ, θα έχουν στραφεί σε βόρειους, με αποτέλεσμα το κρύο να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση