HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός «καρδιοχτύπησε» στις καθυστερήσεις, ύστερα από το γκολ του Δημήτρη Φερφελή (93′), αλλά τελικά πήρε την πρόκριση απέναντι στον ΠΑΣ, χάρη στα εκτός έδρας γκολ.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός είχε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μάρκου Βελλίδη. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές για τους «πρασίνους» στο πρώτο ημίχρονο τα σουτ των Νίκου Καλτσά (11′) και Βίκτωρ Κλωναρίδη (33′), τα οποία δεν βρήκαν τον επιθυμητό στόχο.

Στον αντίποδα, οι Ηπειρώτες, παρότι χρειάζονταν -τουλάχιστον- δύο γκολ για να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά, δεν μπήκαν επιθετικά στο παιχνίδι, προσπάθησαν να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν και να «χτυπήσουν» στην κόντρα επίθεση.

Παρόλα αυτά, οι Γιαννιώτες δεν βρήκαν κενά προς την αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα η μόνη καλή στιγμή στο πρώτο μέρος να λάβει χώρα στο 14ο λεπτό, όταν ο Ζέκα έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Αλέξη Μιχαήλ.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι μπήκαν πιο δυνατά και κυνήγησαν το πολυπόθητο γκολ.

Όμως, ο Βελλίδης σε δύο περιπτώσεις κράτησε απαραβίαστη την εστία του, με εξαιρετικές επεμβάσεις στα σουτ των Αμπέντ (51′) και Ζέκα (64′). Ο ρυθμός, μετά το 65ο λεπτό, έπεσε αισθητά. Αποτέλεσμα, οι ευκαιρίες να έρχονται με το… σταγονόμετρο.

Στο 78′ ο Μάρκους Μπεργκ είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του και τελικά κατάφερε να σημειώσει το γκολ στο 93′ με όμορφη κεφαλιά του Δημήτρη Φερφελή, ύστερα από ασίστ του Μιχάλη Μανιά.

Οι «πράσινοι» καρδιοχτύπησαν στο τελευταίο λεπτό, αφού η κεφαλιά του Απόστολου Σκόνδρα κατέληξε πάνω από την εστία του Στέφανου Κοτσόλη.

MVP
Ο Δημήτρης Φερφελής αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» για τον ΠΑΣ, καθώς, με το γκολ που σημείωσε, χάρισε μία νίκη γοήτρου στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος
Ο Μάρκους Μπεργκ επέστρεψε στη βασική ενδεκάδα, αλλά ήταν εμφανέστατα έξω από τα… νερά του.

Ο Σουηδός άσος δεν απείλησε με αξιώσεις την αντίπαλη εστία σε κανένα σημείο του αγώνα, έδειξε εκνευρισμό και δικαία αντικαταστάθηκε στο 80′.

Σχόλιο
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είδαν ως αγγαρεία το ματς και παραλίγο να το «πληρώσουν». Η ομάδα του Αντρέα Σταματσόνι δεν παρουσίασε καλό πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, όντας ιδιαίτερα «φλύαρη» στην τελική προσπάθεια.

Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους, ο Γιάννης Πετράκης επέλεξε διατηρήσει πρώτα το μηδέν στα μετόπισθεν και αν του δοθεί η ευκαιρία να «χτυπήσει» στην κόντρα. Τελικά, το πλάνο δούλεψε, αλλά ήταν ήδη αργά για την πρόκριση.

Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Λουντ, Αμπέντ (69′ Λαγός), Καλτσάς, Κλωναρίδης (68′ Πέτριτς), Μπεργκ (80′ Μπουμάλ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ (75′ Φερφελής), Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ηλιάδης (52′ Γιάκος), Καρανίκας, Τσουκαλάς, , Κοζορώνης, Ακόστα, Μανιάς, Ίλιτς (60′ Νικολιάς).

Διαφήμιση
Διαφήμιση