HomeΚΡΗΤΗΈνταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που ασχολήθηκε με το μείζον ζήτημα της επικαιροποίησης του καταλόγου των έργων για το Ηράκλειο, που πρόκειται να χρηματοδοτηθούν, με δανεισμό, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν η έγκριση της επικαιροποίησης να «περάσει» με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία, λόγω των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων. Οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ των συμβούλων της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, και κυρίως της παράταξης του τέως δημάρχου Γιάννη Κουράκη, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για σημαντικές καθυστερήσεις.

Ο κ. Λαμπρινός από την πλευρά του, ζήτησε τη συναίνεση των δημοτικών παρατάξεων και αντιπρότεινε να γίνει χωριστή συζήτηση για κάθε έργο, η οποία όμως δεν υπερψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν εξασφαλίστηκε η απαιτούμενη διευρυμένη πλειοψηφία, καθώς θα έπρεπε να υπερψηφίσουν την επικαιροποίηση του 2/3 του σώματος, γεγονός που σημαίνει ότι αναμένεται η απένταξη έργων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση