HomeΚΡΗΤΗΕίχαν στήσει ολόκληρο μηχανισμό για παράνομο μπαρμπούτι – Μπαράζ συλλήψεων στα Χανιά

Είχαν στήσει ολόκληρο μηχανισμό για παράνομο μπαρμπούτι – Μπαράζ συλλήψεων στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είχε προβλέψει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Είχε επιστρατεύσει τσιλιαδόρους, έμπιστους συνοδούς των «παικτών», ακόμη και καταγραφικό μηχάνημα προκειμένου να μπερδέψει τις αρχές, αν τον εντόπιζαν. Ωστόσο, παρά τη διοργάνωση, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων σε συνεργασία με συναδέλφους τους της ΟΠΚΕ, «χάλασαν» τη δουλειά ενός 53χρονου που είχε φροντίσει τα … πάντα για τη διεξαγωγή πατροπαράδοτου μεν, παράνομου δε παιχνιδιού με ζάρια. Κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της νύχτας στα Χανιά, συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα, 23 άνδρες και μια γυναίκα με την κατηγορία της διενέργειας και της συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παιχνίδια. Επίσης, κατασχέθηκε το ποσό των 10. 135 ευρώ. Οι 23 συλληφθέντες, όλοι τους Κρητικοί, ήταν ηλικίας από 39 έως και 73 ετών, ενώ μαζί τους συνελήφθη και μια 31χρονη γυναίκα από την Αλβανία που εργαζόταν στο καφενείο του 53χρονου.

Πρώτα πήγαιναν στο καφενείο και μετά στο διαμέρισμα – λέσχη

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι πελάτες του 53χρονου πρώτα πήγαινα στο καφενείο που λειτουργεί στα Χανιά. Στη συνέχεια, σε μικρές ομάδες των δύο ή των τριών ατόμων, μετέβαινε σε κοντινό διαμέρισμα πολυκατοικίας με τη συνοδεία ενός 73χρονου. Έξω από την πολυκατοικία, χρέη τσιλιαδόρου εκτελούσε ένας 39χρονος που είχε «επιστρατευθεί» για την ασφαλή διεξαγωγή του μπαρμπουτιού. Γύρω από την πολυκατοικία είχε τοποθετηθεί καταγραφικό μηχάνημα, με στόχο να ελέγχεται η κίνηση στους γύρω δρόμους για να αποφευχθεί η έφοδος της αστυνομίας.

Στο διαμέρισμα που είχε μετατραπεί σε μίνι – λέσχη, περίμενε τους παίκτες – πελάτες του ο 53χρονος ιδιοκτήτης του καφενείου, ο οποίος μαζί με τον 73χρονο συνοδό, τον 39χρονο τσιλιαδόρο και την 31χρονη υπάλληλο, είχαν επιτρέψει σε συνολικά 20 άτομα να παίζουν …ανενόχλητα μπαρμπούτι, με τα στοιχήματα να ανέρχονται σε σημαντικά ποσά.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμα το ποσό των 10.135 ευρώ, καθώς επίσης οθόνη – μόνιτορ και καταγραφικό μηχάνημα που ήταν συνδεδεμένα με τις κάμερες που είχαν τοποθετηθεί έξω από την πολυκατοικία. Την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Χανίων ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση