HomeΚΡΗΤΗΧειροτονήθηκε ο Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος. Άξιος!

Χειροτονήθηκε ο Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος. Άξιος!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με λαμπρότητα και παρουσία πλήθους κόσμου, πιστών αλλά και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων, στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ολοκληρώθηκε η τελετή της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου.

gerasimos16

Από νωρίς το πρωί, πιστοί τόσο από το Ηράκλειο όσο και το Λασίθι έφτασαν στον Άγιο Μηνά και παρακολούθησαν το εντυπωσιακό τυπικό της χειροτονίας του νέου επισκόπου, που έλαβε χώρα μετά τον αρχιερατικό Όρθρο, στη διάρκεια πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Παρόντες στην τελετή της χειροτονίας ήταν συγγενείς του νεοχειροτονηθέντος Μητροπολίτη, αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων από την ανατολική Κρήτη.

gerasimos17

Της χειροτονίας ακολούθησε δεξίωση στη Μητρόπολη, ενώ το τριήμερο πρόγραμμα της διαδικασίας ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή, με το νέο ιεράρχη να ιερουργεί στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγκαράθου, όπου υπήρξε ηγούμενος.

Ο κ. Γεράσιμος εξελέγη νέος Μητροπολίτης από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης στη θέση του κυρού Νεκταρίου.

 

gerasimos18

gerasimos1

gerasimos2

gerasimos3

gerasimos4

gerasimos5

gerasimos6

gerasimos7

gerasimos8

gerasimos9

gerasimos10

gerasimos11

gerasimos12

Διαφήμιση
Διαφήμιση