HomeΚΡΗΤΗΜπαίνουν οι υπογραφές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Μπαίνουν οι υπογραφές για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλείνει εκτός απροόπτου σήμερα, Δευτέρα, και τυπικά, η πρώτη από τις ιδιωτικοποιήσεις-θρίλερ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέσα στο Σαββατοκύριακό έβαλαν υπογραφές τους στη σύμβαση οι δύο από τους τρεις εμπλεκόμενους υπουργούς, δηλαδή οι Ευ. Τσακαλώτος και Π. Καμμένος, και σήμερα αναμένεται να κάνει το ίδιο και ο τρίτος εμπλεκόμενος, ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης.

Μέχρι χθες το βράδυ, πάντως, υπογραφή στη σύμβαση ο κ. Σπίρτζης δεν είχε βάλει. Από αυτόν επομένως εξαρτάται και το αν θα κλείσει σήμερα το ντιλ ή όχι, αφού αντιπροσωπεία της Fraport βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα, προκειμένου να υπογράψει τη συμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα πάντως με τον προγραμματισμό, οι υπογραφές πρόκειται να «πέσουν» στις 11 σήμερα το πρωί.

Εφόσον το ντιλ κλείσει, θα αποτελέσει το πρώτο απτό δείγμα επί ΣΥΡΙΖΑ, τόσο εντός Ελλάδος, όσο και στο εξωτερικό, ότι οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούν.

Ενα τέτοιο μήνυμα είναι εξαιρετικά σημαντικό να σταλεί, αφενός για να κλείσει τα στόματα όσων εντός ΣΥΡΙΖΑ εύχονται το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων να ναυαγήσει.

Αφετέρου για να αποκαταστήσει σταδιακά στα μάτια των ξένων επενδυτών- και όσο αυτό γίνεται- την τρωθείσα αξιοπιστία της Ελλάδας ως τόπος προσέλκυσης επενδύσεων.

Πόσο μάλλον ενόψει των δύσκολων αποκρατικοποιήσεων που έρχονται τους επόμενους μήνες, δηλαδή ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Ελληνικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση