HomeΚΡΗΤΗΠαραίτηση Κοπασή από τον ΟΑΚ – «Βολές» προς τον Σπίρτζη

Παραίτηση Κοπασή από τον ΟΑΚ – «Βολές» προς τον Σπίρτζη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία παραίτηση έρχεται να ταράξει τα νερά του… ΟΑΚ καθώς με δημόσια επιστολή του ο διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού, Λευτέρης Κοπασής δηλώνει την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την θέση με… βολές  κατά του υπουργού Υποδομών Χρ. Σπίρτζη.

Ο κ. Κοπασής ζητά από τον υπουργό να προχωρήσει στην «επιχορήγηση του ΟΑΚ που έχει φτάσει σε οριακό σημείο».

Βασικά σημεία της επιστολής

Ο Λευτέρης Κοπασής αφού κάνει έναν απολογισμό για την δράση του ΟΑΚ και την συγχώνευση του ΟΑΝΑΚ – ΟΑΔΥΚ αναφέρει μεταξύ άλλων:

Αυτός ο οργανισμός με τις πρόσθετες αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών, στα δύο χρόνια λειτουργίας του μέχρι το τέλος του 2015, θα έχει πραγματοποιήσει στα πλαίσια αυτών των πρόσθετων αρμοδιοτήτων έργα 70 εκ. ευρώ (43 εκ € το 2014) και όλα αυτά παρά τα capital controls και χωρίς να έχει χρηματοδοτηθεί ούτε με 1 € για την τεχνική στήριξη παρακολούθησης αυτών των έργων, ενώ μόνο ο ΟΑΔΥΚκαι ο ΟΑΝΑΚ είχαν επιχορηγηθεί με 3 εκ € το 2013 (σήμερα η ανάγκη επιχορήγησής τους είναι μηδενική), με αποτέλεσμα, δεδομένης αυτής της οικονομικής ασφυξίας, την δημιουργία οφειλής στην ΔΕΗ για αυτά τα δύο χρόνια ποσού 4 εκ € (2εκ €/έτος), όταν το άρθρο 73 του Ν. 4313/14 ρητώς προβλέπει την επιχορήγηση μέχρι 8εκ.€/έτος, συσxετίζoντάς την με τον εμπροσθοβαρή προϋπολογισμό των ενταγμένων έργων.

Η άμεση επίπτωση ήταν η  διακοπή της ηλεκτροδότησης για 37 ημέρες στα γραφεία της έδρας του οργανισμού και για 24 ώρες στο κρισιμότερο αντλιοστάσιο που προκάλεσε πίκρα και απογοήτευση σε όλους.

Την ίδια στιγμή εκκρεμεί ανεξήγητα για περισσότερο από ένα χρόνο ο ορισμός των αιρετών μελών του ΔΣ, όπως είχαν προταθεί από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και την ΠΕΔ Κρήτης.

Λιμνάζoυν τα έργα για την επιλογή ανάδοχου και χρηματοδότησης Πάνορμος – Eξάντη και Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά, παρότι έχουν παρατεθεί μέχρι και στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Δείτε εδώ όλη την επιστολή: KOPASHS EPISTOLH

Διαφήμιση
Διαφήμιση