HomeΚΡΗΤΗΑποφασίζει το δικαστήριο για την… κρητική μαφία – Τι πρότεινε ο εισαγγελέας

Αποφασίζει το δικαστήριο για την… κρητική μαφία – Τι πρότεινε ο εισαγγελέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο σκαμνί του… Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται και σήμερα οι 24 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της «κρητικής μαφίας».

Την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης με την ακροαματική διαδικασία ενώ έκλεισε με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Οι δύο βασικοί είναι ο 24χρονος και ο 29χρονος οι οποίοι κατά την απολογία τους εμφανίστηκαν μετανιωμένοι ζητώντας από το δικαστήριο να τους δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί το δικαστικό μέγαρο έχει γίνει… αστακός καθώς τόσο μέσα όσο και έξω υπάρχουν αστυνομικοί υπό τον φόβο επεισοδίων.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Σήμερα η διαδικασία ξεκίνησε με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας η οποία είναι αθωωτική ως προς την σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης και στους 24 κατηγορούμενους ωστόσο κρίνει ένοχους τους δύο βασικούς κατηγορούμενους για διακίνηση ναρκωτικών και τοκογλυφία όπως κατηγορούνται.

Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο έχει διακόψει για μία ώρα περίπου.

Αμέσως μετά αναμένεται να αποφασίσει την τύχη των κατηγορουμένων.

Με… δόσεις η εκδίκαση της υπόθεσης

Με… δόσεις εκδικάζεται η υπόθεση της κρητικής μαφίας καθώς αυτή τη φορά δικάζονται οι 24 κατηγορούμενοι από το σύνολο των 120.

Ανάμεσα στους 25 κάθεται και ο 24χρονος ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο Ηράκλειο και ασχολούνταν με εμπόριο ναρκωτικών αλλά και τοκογλυφία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δικογραφία αριθμεί 7.000 (!) σελίδες.

Η… τοκογλυφική δράση

Η εγκληματική οργάνωση είχε αναπτύξει σκληρή τοκογλυφική δράση με υψηλό τοκισμό που ξεπερνούσε ακόμα και το 50% ανά μήνα.

Όπως περιγράφουν αστυνομικές πηγές, σε λιγότερο από ένα μήνα άτομο που είχε δανειστεί 3000 ευρώ «κλήθηκε» να επιστρέψει το ποσό των 4.500 ευρώ, ενώ η απαίτηση έφθασε στο τέλος στις 9000 ευρώ. Αστυνομικοί αναφέρουν ότι όσοι δεν ήταν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, απειλούνταν ευθέως από τον κατηγορούμενο. «Θα σου σπάσω τα πόδια. Κάνε το καράβι σου. Θα σου πάρω το αυτοκίνητο. Θα μπω στο μαγαζί που δουλεύεις και θα τα διαλύσω όλα» είναι μερικές από τις εκφράσεις που τοποθετούν στο στόμα του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση