HomeΚΡΗΤΗ24χρονος «αρχηγός» εγκληματικής οργάνωσης στο… σκαμνί – Δικάζεται για ναρκωτικά και τοκογλυφία

24χρονος «αρχηγός» εγκληματικής οργάνωσης στο… σκαμνί – Δικάζεται για ναρκωτικά και τοκογλυφία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας 24χρονος φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» μίας εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στο Ηράκλειο και ασχολούνταν με εμπόριο ναρκωτικών αλλά και τοκογλυφία.

Σύμφωνα με την «Πατρίς» ο 24χρονος που έμενε στις Πατέλλες αναμένεται να δικαστεί αύριο, Δευτέρα, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσαν οι αρχές το καλοκαίρι του 2014.

Πρόκειται για μία δικογραφία που αριθμεί 7.000 (!) σελίδες ενώ οι κατηγορούμενοι είναι δεκάδες, ανάμεσά τους και ο 24χρονος που αντιμετωπίζουν βαριές κακουργηματικές διώξεις.

Η… τοκογλυφική δράση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκληματική οργάνωση είχε αναπτύξει σκληρή τοκογλυφική δράση με υψηλό τοκισμό που ξεπερνούσε ακόμα και το 50% ανά μήνα.

Όπως περιγράφουν αστυνομικές πηγές στην εφημερίδα «Πατρίς», σε λιγότερο από ένα μήνα άτομο που είχε δανειστεί 3000 ευρώ «κλήθηκε» να επιστρέψει το ποσό των 4.500 ευρώ, ενώ η απαίτηση έφθασε στο τέλος στις 9000 ευρώ. Αστυνομικοί αναφέρουν ότι όσοι δεν ήταν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, απειλούνταν ευθέως από τον κατηγορούμενο. «Θα σου σπάσω τα πόδια. Κάνε το καράβι σου. Θα σου πάρω το αυτοκίνητο. Θα μπω στο μαγαζί που δουλεύεις και θα τα διαλύσω όλα» είναι μερικές από τις εκφράσεις που τοποθετούν στο στόμα του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση