HomeΚΡΗΤΗΜετρά πληγές η Κρήτη – Λίγες ώρες κακοκαιρίας και πολλά προβλήματα

Μετρά πληγές η Κρήτη – Λίγες ώρες κακοκαιρίας και πολλά προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια νύχτα ήταν αρκετή για να έρθει ο χειμώνας στην Κρήτη «δείχνοντας τα δόντια του» από την πρώτη στιγμή.  Πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν  σε δρόμους καθώς αφενός η ορατότητα είναι περιορισμένη και αφετέρου οι  σύντομες αλλά ορμητικές βροχές τους μετέτρεψαν σε ποτάμια, συνθέτουν το νέο κύμα κακοκαιρίας στην Κρήτη.

Στην πόλη του Ηρακλείου χαρακτηριστικές είναι οι σημερινές εικόνες του ποταμού Γιόφυρου, όπου η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει αισθητά χωρίς ωστόσο να έχει φθάσει τα όρια ασφαλείας.

253348

Ο κρατικός μηχανισμός, στην Περιφέρεια  Κρήτης αλλά και τους  Δήμους του νομού, τέθηκε σε συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προέκυψαν αλλά και αυτά που πιθανόν  θα προκύψουν. Συνολικά η Πυροσβεστική παρενέβη για άντληση υδάτων σε 25 περιπτώσεις ενώ χρειάστηκε να απεγκλωβίσει και δύο ηλικιωμένους που  μπήκαν νερά στο σπίτι τους.

Ως αυτήν την ώρα ιδιαίτερα από το κύμα κακοκαιρίας έχει πληγεί ιδιαίτερα η περιοχή της Μεσαράς όπου ο κάμπος αλλά και τα χωριά του μετατράπηκαν σε λίμνες ενώ οι βροχές ανέβασαν και τη στάθμη του Γεροπόταμου.  Χαρακτηριστικό είναι ότι στις Μοίρες και τα Καπαριανά μηχανήματα του Δήμου καθαρίζουν από το πρωί φρεάτια που έχουν φράξει με  φερτά υλικά και  προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα.

253345

Η διέλευση προ το δρόμο της Μεσαράς γίνεται με δυσκολία καθώς στο τμήμα που μεσολαβεί από τα Μούλια ως το Βουρβουλίτη  έχουν γίνει κατολισθήσεις όπως και κάθε χρόνο άλλωστε. Μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας εργάζονται για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου.

Σε πολλές περιοχές της Κρήτης η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, ευτυχώς όχι σοβαρά, ενώ πολλά είναι τα τροχαία υλικών ζημιών που έχουν σημειωθεί στους ολισθηρούς λόγω της κακοκαιρίας δρόμους του νησιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση