HomeΚΡΗΤΗΕργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο! Εργάτης έπεσε από το μπαλκόνι οικοδομής

Εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο! Εργάτης έπεσε από το μπαλκόνι οικοδομής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα σοβαρότατο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή των Σταυρακίων όταν 31χρονος εργάτης, έπεσε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου νεοανεγειρόμενης οικοδομής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Το συνδικάτο των οικοδόμων αποδίδει το νέο εργατικό ατύχημα στα ελλιπή μέτρα προστασίας, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της οικοδομής σε συνδυασμό και με την οικονομική ύφεση διαμορφώνει συνθήκες εργασίες, τις οποίες παρομοιάζουν με «γκιλοτίνα».

«Ακήρυχτος πόλεμος»

Στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή Σταυράκια, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου Ν.Τ. έπειτα από πτώση από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Ο ακήρυχτος πόλεμος συνεχίζεται την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει σε επίπεδα προ κρίσης είναι τα εργατικά ατυχήματα.

Η έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η ανάγκη για το μεροκάματο μετά από πολλούς μήνες ανεργίας δημιουργούν συνθήκες γκιλοτίνας για τους συναδέλφους. Από αυτή την κατάσταση κερδισμένο θα συνεχίσει να βγαίνει το κεφάλαιο, ενώ οι εργάτες θα σακατεύονται καθημερινά για ένα μεροκάματο πείνας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση