HomeΚΡΗΤΗΠερισσότεροι από 250 μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Περισσότεροι από 250 μαθητές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αρχή έγινε πέρυσι στο 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα με αποτελέσματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν θεαματικά. Πολλοί ήταν οι μαθητές στις διοικητικής περιοχής του 3ου Διαμερίσματος Ηρακλείου που παρακολούθησαν τα μαθήματα του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» για πρώτη χρονιά, αποδεικνύοντας ότι το εγχείρημα ήταν επιτυχημένο και δημιουργώντας την αναγκαιότητα για τη συνέχισή του και φέτος.

Στη Λότζια συναντήθηκαν σήμερα οι ιθύνοντες του προγράμματος που θα συνεχίσει να υλοποιείται και πάλι υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και φυσικά με την εθελοντική προσφορά εκπαιδευτικών που θέλησαν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Όπως επισήμανε η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Καναβάκη, ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Ηρακλείου θα γίνει απόψε για τους 250 μαθητές και του; 120 καθηγητές που αποτελούν την κοινότητά του.

Και σε άλλες περιοχές

Επίσης, η αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές. Έτσι, εκτός από τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος, πρόσβαση στο κοινωνικό φροντιστήριο θα έχουν στο εξής και παιδιά από το κέντρο της πόλης, τα Δειλινά, τις Μεσαμπελιές και τις Βασιλειές.

Αιτήσεις συμμετοχής όλο το χρόνο

Από την πλευρά της κ. Ελευθερία Σωμαράκη, σύμβουλος του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος, δεν μπόρεσε να κρύψει την ικανοποίησή της για την πορεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί 50 αιτήσεις ενδιαφερόμενων μαθητών και το κοινωνικό φροντιστήριο θα δέχεται αιτήσεις συμμετοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Η υπεύθυνη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο 3ο Διαμέρισμα Αμαλία Αντωνάκη επισήμανε ότι οι ανάγκες της περιοχής είναι ιδιαίτερα αυξημένες, καθώς στο συγκεκριμένο γεωγραφικό τμήμα του Ηρακλείου λειτουργούν 6 Γυμνάσια και 5 Λύκεια, με μεγάλο μαθητικό δυναμικό. Για το λόγο οι περισσότεροι μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου προέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η κ. Καναβάκη στην τοποθέτησή της έκανε ιδιαίτερη μνεία στους καθηγητές που προσφέρθηκαν εθελοντικά να διδάξουν τους μαθητές, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ χωρίς τη συνδρομή των σχολικών μονάδων που παραχωρούν αίθουσες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων, το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε εύκολα να υλοποιηθεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση