HomeΚΡΗΤΗΑπολογούνται οι δουλέμποροι των Αιγυπτίων

Απολογούνται οι δουλέμποροι των Αιγυπτίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

252957Με κατηγορίες για μεταφορά και παράνομη είσοδο στη χώρα μη νόμιμων μεταναστών οδηγούνται αύριο στις 10 το πρωί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν οι τρεις δουλέμποροι που συνελήφθησαν την περασμένη βδομάδα.

Οι τρεις δουλέμποροι – ένας 72χρονος Κρητικός, μία 59χρονη Βουλγάρα κι ένας 34χρονος Αιγύπτιος – φαίνεται ότι έφεραν παράνομα στο νησί 16 μετανάστες από την Αίγυπτο την περασμένη Πέμπτη.

Το συμβάν ήρθε στο «φως» όταν σήμανε συναγερμός στο λιμεναρχείο των Καλών Λιμένων για παρουσία λαθρομεταναστών.

Η σύλληψη

Οι μετανάστες ανέβηκαν σε μία βάρκα και ξεκίνησαν από την Αίγυπτο. Μετά από πολυήμερο ταξίδι έφτασαν στα νότια παράλια της Κρήτης όπου τους περίμεναν τέσσερα άτομα – με την αστυνομία να τα αναζητεί – ανάμεσά τους ένας 30χρονος από το Ιράκ, ο οποίος και φαίνεται ότι τους οδήγησε προσωρινά σε ένα ακατοίκητο σπίτι και τους άφησε εκεί.

Ωστόσο από την προανάκριση της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι τρεις ήταν οι δουλέμποροι. Ο 34χρονος Αιγύπτιος ήταν μαζί με τους μετανάστες στην βάρκα ωστόσο είχε έρθει σε επαφή με την 59χρονη και τον 72χρονο προκειμένου να δώσουν ένα ραντεβού για να παραλάβουν τους μετανάστες με το φορτηγό τους.

Οι άνδρες της αστυνομίας γνωρίζοντας όλα αυτά τα στοιχεία έστησαν αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση και πήγαν στο ραντεβού βρίσκοντας το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν η 59χρονη κι ο 72χρονος.252958

Διαφήμιση
Διαφήμιση