HomeΚΡΗΤΗΗ Κρήτη πρωτοστατεί στο ΕΣΠΑ – Τι είπε η Επίτροπος Κ. Κρέτσου

Η Κρήτη πρωτοστατεί στο ΕΣΠΑ – Τι είπε η Επίτροπος Κ. Κρέτσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 90% του τρέχοντος ΕΣΠΑ έχει απορροφήσει μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Κρήτης γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν θα χαθούν κονδύλια.

Το παραπάνω τόνισε σε δηλώσεις της η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου που βρίσκεται από χθες στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Σήμερα η κ. Κρέτσου είχε μία συνάντηση με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη λίγο πριν αναχωρήσει για το ΙΤΕ.

Το νέο ΕΣΠΑ

Η κ. Κρέτσου έδωσε συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Κρήτης αλλά και ιδιαίτερα στον Σταύρο Αρναουτάκη και την ομάδα του για την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει ως προς την απορρόφηση του ΕΣΠΑ αλλά και το νέο πρόγραμμα που έχει καταθέσει για τη νέα περίοδο.

«Τώρα έχουμε μπροστά μας τη νέα προγραμματική περίοδο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θέλει να δώσει έμφαση στην προστασία περιβάλλοντος, τους βιολογικούς καθαρισμούς, την τεχνολογία και την έξυπνη εξειδίκευση. Το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης είναι το πρώτο που εγκρίθηκε και είναι ένα πληρέστερο πρόγραμμα για τη νέα περίοδο», ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Κρέτσου.

Μάλιστα η κ. Κρέτσου μίλησε για τον τομέα της περιφερειακής συνεργασίας της Αδριατικής – στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης – που αποτελεί κι έναν στόχο της Ε.Ε.

Το πρόγραμμα

Σήμερα η Επίτροπος θα επισκεφθεί το ΙΤΕ στο Ηράκλειο, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητή Κώστα Φωτάκη.

Το μεσημέρι θα παρουσιάσει εισήγηση στη Συνάντηση Εργασίας της Ομάδας Ειδικών σε θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Ερευνητικής Πολιτικής με αντικείμενο την «επίδραση των στρατηγικών έξυπνης εξειδίκευσης σε θύλακες αριστείας και την περιφερειακή ανάπτυξη στο πλαίσιο της Επιτροπής RIS της ΕΕ».

Το απόγευμα η κ. Κρέτσου θα είναι η κεντρική ομιλήτρια σε Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα «Επενδύσεις για Περιφερειακή Ανάπτυξη: ΕΣΠΑ και Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ» που θα γίνει στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 7 το απόγευμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση