HomeΚΡΗΤΗΔωρεάν ιατρικές εξετάσεις από το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου στη Βιάννο

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου στη Βιάννο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια δράση – θεσμός για το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών να δέχονται δωρεάν ιατρική φροντίδα από ιατρούς πολλών και διαφορετικών ειδικοτήτων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κέντρο Υγείας Βιάννου.

rotarianos2

Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Βιάννου και του Κ.Υ. Βιάννου, συμμετείχαν ιατροί μέλη και φίλοι του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου και περισσότεροι από 250 κάτοικοι της Βιάννου είχαν τη δυνατότητα να εξετασθούν από ακτινολόγο, δερματολόγο, ενδοκρινολόγο, καρδιολόγο, παιδίατρο, πνευμονολόγο, νευρολόγο, ορθοπεδικό, ουρολόγο και ΩΡΛ.

rotarianos3

Την εθελοντική επίσκεψη παρακολούθησαν οι Γάλλοι επισκέπτες Ροταριανοί από τον Όμιλο «Παρίσι-Μοντμάρτρη», οι οποίοι εντυπωσιασμένοι από την ανταπόκριση των πολιτών, προέβησαν στην ευγενική δωρεά του ποσού των 200 € για την ενίσχυση των σκοπών του Ρ. Ο. Ηρακλείου, στον τομέα της υγείας. Αυτά τα χρήματα ο Ρ.Ο.Η. τα διέθεσε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου για την προμήθεια φαρμάκων, ενημερώνοντας άμεσα το Διευθυντή του Κ.Υ. ο οποίος και θα αποστείλει σχετικό κατάλογο με τις τρέχουσες ανάγκες του φαρμακείου. Έτσι, από την απομακρυσμένη Βιάννο, άρχισε να υλοποιείται ένας κεντρικός στόχος του Ομίλου για φέτος που είναι η συλλογή και η προμήθεια φαρμάκων προς διάφορες υγειονομικές δομές.

rotarianos4

Ακολούθως και με την παρουσία του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη, οι Ροταριανοί ξεναγήθηκαν στο καταπληκτικό Λαογραφικό Μουσείο, στο Μνημείο Εκτελεσθέντων Βιάννου, καθώς και στο καινούριο Μουσείο του Ολοκαυτώματος.

Ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου Μιχάλης Ζωγραφάκης – Σφακιανάκης θα ήθελε και δημόσια να ευχαριστήσει θερμά τους εθελοντές γιατρούς Βαβουρανάκη Χάρη (ορθοπεδικό), Εξαμιλιώτη Γιώργο (πνευμονολόγο), Βαβουρανάκη Γιάννη (καρδιολόγο), Χατζάκη Νίκο (ΩΡΛ), Παπουτσάκη Αντώνη (ουρολόγο), Παπαδάκη Γιώργο (δερματολόγο), Κοτζαμάνη Δήμητρα (νευρολόγο), Ιεραπετρίτη Γιάννη (ενδοκρινολόγο), Κανάκη Φάνη (ορθοπεδικό), Χανδάνο Κλεόβουλο (παιδίατρο) και Ψαθάκη Κώστα (ακτινολόγο) για την προσφορά τους, τον Δήμαρχο Βιάννου κ. Π. Μπαριτάκη, καθώς και τη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ. Υ. Βιάννου για την άριστη συνεργασία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση