HomeΚΡΗΤΗΚρίθηκε ένοχος ο 21χρονος για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

Κρίθηκε ένοχος ο 21χρονος για το θάνατο της Στέλλας Ακουμιανάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε ξανά σήμερα απο το πρωί η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ το Μεγάλο Σάββατο του 2011 στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ρεθύμνου κάθισε ο 17χρονος τότε (21χρονος σήμερα) που ήταν ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί στις 24 Μαρτίου ωστόσο πήρε αναβολή για σήμερα καθώς έπρεπε να καθαρογραφεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων όπου λίγες μέρες πριν είχε καταδικάσει τους έταιρους κατηγορούμενους.

Η δίκη σήμερα διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ συνολικά κατέθεσαν 21 μάρτυρες κατηγορίας και 1 υπεράσπισης.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση των γονιών της άτυχης 16χρονης, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις όταν ο 21χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε βιάσει την ανήλικη κοπέλα.

Ο νεαρός αν και κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος απο το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρεθύμνου ενώ νωρίτερα και ο Εισαγγελέας, είχε ζητήσει την ενοχή του 21χρονου για τις δύο κατηγορίες που τον βαραίνουν, για το αδίκημα του βιασμού κατά συναυτουργία αλλά και για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Στον  κατηγορούμενο δεν επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης καθώς το 2011 ήταν ανήλικος όμως του επιβλήθηκαν τα εξής αναμορφωτικά μέτρα:

Παροχή κοινωφελούς εργασίας σε ίδρυμα του Ρεθύμνου (γηροκομείο) 400 ωρών ετησίως μέχρι την συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του, και μια υποχρεωτική συνεδρία μηνιαίως σε κέντρο ψυχικής υγιεινής του Ρεθύμνου για δύο χρόνια.

Τα αναμορφωτικά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ μόλις εκδοθεί επίσημα η απόφαση.

 

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο είχε καταδικάσει σε 7 χρόνια ποινή κάθειρξης τον 27χρονο αλλά και οι δύο γιατροί που είχαν αναλάβει την 16χρονη Στέλλα με ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με τριετή αναστολή.

Την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σχολίασε ο πατέρας της άτυχης 16χρονης λέγοντας ότι «πλέον η οικογένειά του αισθάνεται δικαιωμένη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση