HomeΚΡΗΤΗΒάφτηκε με… αίμα ο Ιούνιος – 6 άνθρωποι ξεψύχησαν στην άσφαλτο της Κρήτης

Βάφτηκε με… αίμα ο Ιούνιος – 6 άνθρωποι ξεψύχησαν στην άσφαλτο της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αιματοβαμμένος είναι ο Ιούνιος για την Κρήτη καθώς 6 άνθρωποι ξεψύχησαν στην άσφαλτο του νησιού.

Μπορεί τα τροχαία, σε πανελλαδικό επίπεδο, να έχουν σημειώσει μείωση για τον Ιούνιο του 2015 – σε σύγκριση με τον Ιούνιο του περασμένου έτους – ωστόσο στην Κρήτη τα θανατηφόρα ατυχήματα έχουν σημειώσει 200% αύξηση.

Μέσα σ’ έναν μήνα το 2015 έχουν χαθεί 6 ανθρώπινες ζωές ενώ το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους θρηνούσαμε συνολικά δύο νεκρούς.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που έδωσε στη δημοσιότητα.

Τα ατυχήματα στην Κρήτη τον περασμένο Ιούνιο

16 συνολικά είναι τα τροχαία ατυχήματα που καταγράφηκαν τον Ιούνιο σε όλη την Κρήτη με τα θανατηφόρα να αγγίζουν τα έξι. Οι βαριά τραυματισμένοι ήταν 8 και οι ελαφρά 7.

Τον ίδιο μήνα του περασμένου έτους καταγράφηκαν συνολικά 19 ατυχήματα (υπήρξε μία μείωση της τάξης του 15,8%) με τα θανατηφόρα να είναι 2 (σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 200%!!!). Οι βαριά τραυματισμένοι ήταν 6 (υπήρξε αύξηση της τάξεως του 33,3%) ενώ οι ελαφρά 14 (παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 50%).

Δείτε τον πίνακα με τα τροχαία τον Ιούνιο (2014-2015) ανά περιφέρεια

TROXAIA IOYNIOS TROXAIA IOYNIOS1

Δείτε τον πίνακα με τα τροχαία στην Ελλάδα για το εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου (2013, 2014, 2015)

TROXAIA EKSAMHNOY ELLADA

Αυτά είναι τα έξι θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν τον Ιούνιο στην Κρήτη

Έξι είναι συνολικά τα θύματα της… ασφάλτου τον περασμένο Ιούνιο στην Κρήτη που άφησαν την τελευταία τους πνοή πίσω από το τιμόνι.

Από τα έξι θανατηφόρα τροχαία δύο σημειώθηκαν στο νομό Ηρακλείου, δύο στο νομό Χανίων, ένα στο νομό Λασιθίου κι ένα στο νομό Ρεθύμνης.

Δύο από τα θύματα των τροχαίων ήταν γυναίκες και τέσσερις άνδρες ενώ ένα άτομο παρασύρθηκε από όχημα, δύο οδηγούσαν μοτοσικλέτα και τρεις επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Από τους έξι νεκρούς οι τρεις ήταν νεαρής ηλικίας (17, 26 και 37 χρόνων) και οι υπόλοιποι τρεις μεσήλικες.

Δείτε αναλυτικά τα θανατηφόρα:

1 Ιουνίου: Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή της Σκαλέτας Ρεθύμνου, με θύμα έναν 37χρονο άνδρα. Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 7:30 το πρωί όταν ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό.

12 Ιουνίου: Σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα σε δύο οχήματα το απόγευμα στο ύψος του εργοστασίου της ΔΕΗ στον ΒΟΑΚ. Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες και εγκλωβίστηκε μέσα ένας 70χρονος. Η Πυροσβεστική τον απεγκλώβισε και το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο ωστόσο λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

18 Ιουνίου: Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος το απόγευμα καθώς θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σε επαρχιακό δρόμο στην περιοχή του Αγίου Σύλλα.

Νεαρός μοτοσικλετιστής έχασε τον έλεγχο του δικύκλου που οδηγούσε  με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί από αυτό και να πέσει στον δρόμο. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

26 Ιουνίου: 17χρονος μαθητής ξεψύχησε στην άσφαλτο μετά από τροχαίο στην περιοχή της Κισσάμου. Το θανατηφόρο σημειώθηκε το μεσημέρι με τον 17χρονο να χάνει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και να πέσει στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

28 Ιουνίου: 60χρονη γυναίκα στις Βουκολιές Χανίων έχασε την ζωή της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με ΙΧ.

28 Ιουνίου: 50χρονος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνου ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση