HomeΚΡΗΤΗΔεν κατάφεραν να φτάσουν στη Γερμανία

Δεν κατάφεραν να φτάσουν στη Γερμανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για τη Γερμανία απο το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», όμως δεν τα κατάφεραν. Ο λόγος για έναν 37χρονο Πακιστανό ο οποίος συνόδευε ένα ανήλικο αγόρι απο το Αφγανιστάν προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του απο τη χώρα.
Συγκεκριμένα  ο 37χρονος συνόδευε τον ανήλικο, προσποιούμενος ότι είναι ο γιoς του,και στην συνέχεια κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου έδειξε στις αρχές πλαστά διαβατήρια  Αρχών Πακιστάν, προκειμένου να αναχωρήσουν και οι δύο, για τη Φρανκφούρτη Γερμανίας.
Από τη προανάκριση προέκυψε ότι ο 37χρονος παρέλαβε τον ανήλικο από τους γονείς του, έναντι χρηματικού ποσού, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα.
Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαβατήριο Πακιστάν, το χρηματικό ποσό των 860 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim.
Επιπλέον κατόπιν σχετικού αιτήματος από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 37χρονου από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πατησίων, κατά τη διάρκεια της οποίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
δύο  διαβατήρια Πακιστάν, τρία  φωτοαντίγραφα διαβατηρίων Πακιστάν, δύο  φωτοαντίγραφα αδειών διαμονής, ένα φωτοαντίγραφο δελτίου αιτήσαντος ασύλου και ένα φωτοαντίγραφο βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση ασύλου.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.
Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση