HomeΚΡΗΤΗΡέθυμνο: Αισθητικές παρεμβάσεις στην παραλία και το Ενετικό λιμάνι

Ρέθυμνο: Αισθητικές παρεμβάσεις στην παραλία και το Ενετικό λιμάνι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η βελτίωση της εικόνας στην παραλία του δήμου Ρεθύμνου και του Ενετικού Λιμανιού είναι πλέον ορατή σε Έλληνες και ξένους που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της παρλιακής ζώνης της πόλης.

Το Λιμενικό Ταμείο υλοποιώντας τους στόχους που είχε βάλει για την πιο «φωτεινή» ανάδειξη των συγκεκριμένων πολυσύχναστων και διεθνώς αναγνωρισμένων γωνιών του Ρεθύμνου, καταφέρνει ολοένα και πιο πολύ να αποβάλλει τις όποιες αυθαιρεσίες ταλαιπωρούν τους κατοίκους της πόλης και τους τουρίστες που επισκέπτονται την παράκτια ζώνη στα όρια της παλιάς πόλης με τα σύνορα της προς τη νέα.

Παρεμβάσεις που αφορούν στην αυθαίρετη στάθμευση, στη σήμανση για τα οχήματα και τις δυνατότητες πάρκινγκ, ζητήματα καθαριότητας και απόρριψης απορριμμάτων, συνεργασία του εμπορικού κόσμου και των καταστηματαρχών εστίασης με της υπηρεσίες του δήμου, καθώς επίσης και η προσπάθεια στοίχισης όλων με τον κοινό στόχο της καλής συνεργασίας για την ανάπτυξη των τουριστικών κινήτρων, είναι από τα βασικά που δήμος, Λιμενικό Ταμείο και αντιπεριφέρεια έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν.

Μέτρα και παρεμβάσεις που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση τόσο της εμπορικής όσο και της τουριστικής κίνησης, καθώς επίσης και στην οργάνωση μιας πιο ανθρώπινης πόλης με σεβασμό στους πολίτες της.

Είναι φανερό πως ημέρα με την ημέρα αρκετά αλλάζουν προς το καλύτερο. Στο πλαίσιο αυτό και οι παρεμβάσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία τόσο του εμπορικού λιμένα του Ρεθύμνου, όσο και με τα μέτρα προστασίας για τους πολίτες που κινούνται στους χώρους του αλλά και στην ευρύτερη του λιμανιού περιοχές.

Ήδη, από τις αρχές του Ιουλίου λειτουργεί με ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες, το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών εντός του Ενετικού Λιμανιού για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη και το νομό, καθώς επίσης και υπηρεσίες ενημέρωσης για όλα τα επισκέψιμα τουριστικά, αρχαιολογικά σημεία του Ρεθύμνου, όπως επίσης και πληροφόρηση για κάθε είδους θεματικό τουρισμό. Αξίζει να αναφερθεί πως μέρος της λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης αφορά σε εθελοντική εργασία πολιτών.

Παρά τα όποια αρνητικά της κρίσης οι προσπάθειες στο Ρέθυμνο από φορείς και αυτοδιοίκηση, για τη διατήρηση των θετικών εντυπώσεων και της εμπέδωσης της τουριστικής αγοράς πως η πόλη, αλλά και ο νομός, αποτελούν μία αξιόλογη επιλογή των επισκεπτών και τουριστών, συνεχίζονται με σημαντικά αυξανόμενους ρυθμούς.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση