HomeΚΡΗΤΗΕπιβιβάστηκαν μετά τα μεσάνυχτα οι πρώτοι πρόσφυγες στο «Ελ. Βενιζέλος» – Εικόνες και video

Επιβιβάστηκαν μετά τα μεσάνυχτα οι πρώτοι πρόσφυγες στο «Ελ. Βενιζέλος» – Εικόνες και video

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπειτα από αρκετή αναμονή και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας από το Λιμενικό σώμα, παρουσία και αστυνομικής δύναμης μπήκαν τελικά στο «Ελ. Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ στη 1:15 τα ξημερώματα οι πρώτοι 200 Σύροι πρόσφυγες.

Για λόγους ασφαλείας κρίθηκε σκόπιμο να μπουν στο πλοίο μόνο οι πρόσφυγες που έφτασαν χτες, Σάββατο, στην Κω, όλοι τους Σύροι και ελέγχθηκαν πλήρως παίρνοντας σειρά προτεραιότητας και μπαίνοντας στη γραμμή ο ένας πίσω απ’ τον άλλον, μετά από αρκετή προσπάθεια των λιμενικών.

venizelos1

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα μπουν και πρόσφυγες από τους ήδη παραμένοντες στην πόλη καθώς υπάρχει φόβος συμπλοκών και επεισοδίων μεταξύ μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων, όπως έγινε χτες το μεσημέρι μεταξύ Πακιστανών- Αφγανών και Ιρακινών.

Μάλιστα την ώρα της αναμονής και πριν ανοίξουν οι πύλες εισόδου στην επιβατική προβλήτα έφτασε ομάδα νεαρών Ιρακινών μεταναστών οι οποίοι διαμαρτύρονταν με φωνές γιατί να προηγηθούν οι Σύροι πρόσφυγες.

venizelos2

Αξιοσημείωτες, οι δηλώσεις τους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για την περιπέτεια που πέρασαν μέχρι να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος αλλά και το ευχαριστώ προς τους κατοίκους της Κω και της Ελλάδας για την ανοχή τους  – κάποιος ευχαρίστησε ιδιαίτερα για το νερό και του σάντουιτς που του έδωσαν.

Επίσης, γροθιά στο στομάχι ήταν τα μικρά παιδιά που πέρασαν ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία, ενώ ένα από αυτά ήταν άρρωστο με πυρετό.

venizelos6

venizelos3

https://www.youtube.com/watch?v=SsXJA37uyvQ

https://www.youtube.com/watch?v=zMdnXc0g5XI

https://www.youtube.com/watch?v=l_7vwNhHNaU

aegeanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση