HomeΚΡΗΤΗΚεγκέρογλου: «Εκλογές για μια νέα πλειοψηφία που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο»

Κεγκέρογλου: «Εκλογές για μια νέα πλειοψηφία που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη συνεδρίαση της βουλής για την «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου. Η τοποθέτησή του έχει ως εξής:

«Η δανειακή σύμβαση των 86 δις ευρώ, είναι απαραίτητη για τη χώρα. Και για αυτό την στηρίζουμε. Όμως από μόνη της δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι η χώρα θα βαδίσει σε έναν δρόμο οικονομικής ανάταξης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη διάρκεια της συνεδρίασης των Επιτροπών.

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, στην τοποθέτηση του στη συνεδρίαση για την «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης», είπε ακόμη πως:

«Χρειάζεται μια ικανή κυβέρνηση που με σχέδιο, πρωτοβουλίες και δραστηριότητα να μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό που έχει ανάγκη η επείγουσα κατάσταση της χώρας. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους ακριβοπληρωμένους και πολλούς συμβούλους που προβλέπονται στο μνημόνιο… Δεν καλύπτεται έτσι η κυβερνητική ανικανότητα. Για αυτό σε κάποιο στάδιο θα καταστούν αναγκαίες οι εκλογές. Όχι όμως για να λύσουν το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε να λύσουν το αριθμητικό πρόβλημα  της μνημονιακής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. Θα γίνουν για να δημιουργηθεί μια νέα πλειοψηφία ικανή να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο  οδηγήθηκε με τις αστοχίες του προηγούμενου επταμήνου»

Νωρίτερα επισήμανε πως: «Το χειρότερο από όλα είναι ότι κόψατε την ελπίδα από τους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους. Την ελπίδα που υποτίθεται θα ερχότανε, την καταπατήσατε και απογοητεύσατε μια γενιά που σας ψήφισε και σήμερα με αυτό το επαχθές μνημόνιο που φέρνετε στη χώρα, τους εγκλωβίζετε και δεν τους αφήνετε χώρο. Κάνατε κάθε τι για να τους βάλετε εμπόδια και φραγμό.

Όλα αυτά τα οποία υποσχεθήκατε, δεσμευτήκατε και φέρατε στο αρχικό στάδιο ως το δικό σας πρόγραμμα, οι ίδιοι τα αναιρέσατε. Και δεν είχε κανείς την τσίπα από αυτά τα έδρανα να βγουν και να πουν το λόγο του πολιτικού μεταμορφισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορώ να συμφωνήσω με την αναξιόπιστη στάση τους να μην εξηγούν στον ελληνικό λαό γιατί σήμερα λένε ακριβώς τα αντίθετα, από όταν ζητούσαν την ψήφο».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση