HomeΚΡΗΤΗΚαλά στην υγεία τους οι 217 μετανάστες στη Σητεία – Τρεις έγκυες παραμένουν στο νοσοκομείο

Καλά στην υγεία τους οι 217 μετανάστες στη Σητεία – Τρεις έγκυες παραμένουν στο νοσοκομείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών που εντοπίσθηκαν σε ακυβέρνητη λέμβο στα ανοιχτά της Καρπάθου και φιλοξενούνται από χθες προσωρινά στο Γυμναστήριο της Σητείας, δεν εγκυμονεί κίνδυνο, ενώ η οργανική Μονάδα του Νοσοκομείου Σητείας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε ετοιμότητα, σε πλήρη και ουσιαστική συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Σύμφωνα με τον Συντονιστή του Ιατρικού Κλιμακίου, κατά την έξοδο τους στη Σητεία εξετάσθηκαν και οι 217 μετανάστες από γιατρούς του Νοσοκομείου Σητείας, εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Συνολικά 15 άτομα από τους 217 διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της πόλης με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ τρεις από τις 7 εγκύους που βρίσκονταν μεταξύ των μεταναστών παραμένουν στην Μαιευτική /Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου, χωρίς οι ίδιες και τα έμβρυα που κυοφορούν να αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα υγείας.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης, σε σχετική ανακοίνωσή της,  ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, υπηρεσίες, εθελοντές και επαγγελματίες υγείας για την άριστη συνεργασία, την άμεση ανταπόκριση και την ευαισθητοποίηση που αντιμετώπισαν το θέμα.

Διαβάστε εδώ για τη φιλοξενία των μεταναστών στο Γυμναστήριο της Σητείας και τη σύλληψη των τριών διακινητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση