HomeΚΡΗΤΗΓιάννης Μιχελογιαννάκης «Απάντηση στα ερωτήματα του κ. Αυγενάκη»

Γιάννης Μιχελογιαννάκης «Απάντηση στα ερωτήματα του κ. Αυγενάκη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης σε πρόσφατη παρέμβαση του  προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, τον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Π. Νικολούδη, τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλο και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο μεταξύ άλλων ερώτα :

Ερώτηση 4, «προτίθεστε να ζητήσετε και να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών ….. αλλά και όλων των βουλευτών ;»

Προσωπικά απαντώ, να ελέχθη η κίνηση των τραπεζικών μου λογαριασμών και όλων των συγγενών μου Α΄ και Β΄ βαθμού.

Ερώτηση 6, «την Κυριακή 05/07/2015 ημέρα διεξαγωγής του πανελλήνιου δημοψηφίσματος μετά την πρόσκληση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου Κας Πολιτάκη, κλήθηκε να καταθέσει ο δημοσιογράφος κ. Α. Ανδρικάκης που όπως δήλωνε …  ¨γνώριζε εν ενεργεία πολιτικό που προέβη στις εν λόγω πράξεις …¨»,  αναφέρει επίσης ότι ο κ. Ανδρικάκης έφθασε στην εισαγγελία Ηρακλείου συνοδευόμενος μεταξύ άλλων και από τον βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη, και συνεχίζει  ο κ. Αυγενάκης, «απορίας άξιον είναι ποιος ήταν ο σκοπός της συνοδείας βουλευτών και νομικών – στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην εισαγγελία Ηρακλείου», ενώ τονίζει χαρακτηριστικά « Πρώτη φορά Αριστερά … Είναι ντροπή αυτή η «Αριστερά» για τον τόπο μας».

Όσον με αφορά προσωπικά για τα παραπάνω:

1)         Δεν συνόδεψα τον κύριο Ανδρικάκη, αλλά μία ώρα πριν πάει ο κύριος Ανδρικάκης είχα μεταβεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου ώστε να ενημερωθώ, για την καταγγελία υπουργού της κυβέρνησης μου και την πραγματική επιχειρηματολογία ή την πιθανή συκοφαντική δυσφήμιση λόγο της συγκυρίας καθώς εκείνη την ημέρα γινόταν πανελλήνιο δημοψήφισμα. Αυτό θεωρώ  ότι είναι απόλυτη στάση ευθύνης του κάθε βουλευτή και του κάθε πολίτη.

2)         Θεωρώ αδιανόητο τον ισχυρισμό, μέσω του ερωτήματος του κυρίου Αυγενάκη, ότι η παρουσία μου θα εκφόβιζε τη δικαιοσύνη, άλλωστε αυτό μπορεί να αποδειχτεί από τη συζήτηση που είχα με την κυρία Πολιτάκη και μακριά από εμένα τέτοιου είδους προσβλητικές αναφορές.

3)         Στην ερώτηση του, γνωρίζουν κάτι και το σιωπούν τόσες ημέρες, απαντώ ότι, σαφώς και δεν γνωρίζω τίποτα και σαφώς αν γνώριζα το παραμικρό θα ήμουν ο πρώτος που θα είχα πάει στον εισαγγελέα.

4)         Όσο αφορά δε, τη βαρύγδουπη τελευταία αναφορά του «είναι ντροπή αυτή η Αριστερά για τον τόπο μας» του ΖΗΤΩ ΑΜΕΣΩΣ αφού ζητήσει συγνώμη, να ανακαλέσει, καθότι ως βουλευτής οφείλει να σέβεται και την λαϊκή εντολή της 25ης του Γενάρη και την λαϊκή εντολή της 5ης του Ιούλη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση