HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία προχωρούν τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων

Με επιτυχία προχωρούν τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γνώμονα την απρόσκοπτη συνέχιση και επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων απασχόλησης, στα οποία συμμετέχουν κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου, η δημοτική αρχή ανέλαβε ενεργό δράση.

Σήμερα συνεδρίασαν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Αναπτυξιακών Συμπράξεων «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» και «Δίαυλος Απασχόλησης Δήμου Ηρακλείου» και εξέλεξαν ομόφωνα στη θέση του προέδρου το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, με αναπληρώτρια την Aντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, στην οποία παραβρέθηκε και ο Aντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός, έγινε γόνιμος διάλογος σχετικά με τα συγκεκριμένα προγράμματα απασχόλησης, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αλλά και όσον αφορά στην Κοινωνική Οικονομία και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η Πράξη «Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για ευπαθείς ομάδες Δήμου Ηρακλείου» που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δίαυλος Απασχόλησης Δήμου Ηρακλείου» ξεκίνησε στα τέλη του 2012 και αφορά σε 100 άνεργους κατοίκους του Ηρακλείου, οι οποίοι παρακολούθησαν πρόγραμμα κατάρτισης και συνεχίζουν να λαμβάνουν  υπηρεσίες συμβουλευτικής, με στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Αντίστοιχο είναι το πρόγραμμα «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου», που υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» και οι ωφελούμενοί του είναι 100 άνεργοι, νέοι επιστήμονες και ασφαλισμένοι στο ΟΓΑ.

diaulos diaulos 4 diaulos 3 diaulos 2

Διαφήμιση
Διαφήμιση