HomeΚΡΗΤΗ"Έφυγε" ο ερευνητής του ΙΤΕ Κ.Χρηστάκος

"Έφυγε" ο ερευνητής του ΙΤΕ Κ.Χρηστάκος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την τελευταία του πνοή άφησε ξαφνικά στα 66 του χρόνια, σκορπίζοντας θλίψη στην επιστημονική κοινότητα ο ερευνητής του ΙΤΕ, Κώστας Χρηστάκος.

O Κωνσταντίνος Ν. Χρηστάκος ο οποίος είχε καταγωγή απο τα Χανιά,  ήταν Καθηγητής της Φυσιολογίας στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος στο ΕΜΠ και πήρε το διδακτορικό του στη Φυσιολογία από το Παν/μιο του Λονδίνου (King’s College).

Στη συνέχεια εργάστηκε με διάφορες ιδιότητες στο Παν/μιο του Goettingen, το Ιατρικό Κολλέγιο Albert Einstein και το Παν/μιο Columbia της Νέας Υόρκης.
Ο Δρ. Χρηστάκος διαθέτει πολυετή εμπειρία σε μελέτες νευροφυσιολογικών μηχανισμών της κίνησης (νευρομυικά και νωτιαία συστήματα, pattern generators, ηλεκτρομυογραφία, ανάλυση και μαθηματικά/υπολογιστικά μοντέλα).

Η από δεκαπενταετίας έρευνά του στην Ελλάδα είναι κυρίως στην περιοχή της ανάλυσης νευρικών στοχαστικών σημάτων, και εστιάζεται (α) στην παραγωγή ρυθμικών νευρικών δραστηριοτήτων και πληθυσμικού συγχρονισμού, (β) τον έλεγχο μυικών συστολών και (γ) τη γένεση φυσιολογικών και παθολογικών τρόμων.