HomeΚΡΗΤΗΕΛΜΕ: Να δικαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που αντέδρασαν στην αξιολόγηση

ΕΛΜΕ: Να δικαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που αντέδρασαν στην αξιολόγηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Υπουργείο Παιδείας απευθύνεται η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή της, ζητώντας τη δικαίωση των εκπαιδευτικών εκείνων που με αφορμή την αντίδρασή τους στην αξιολόγηση έχασαν τις οργανικές τους θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ αναφέρει:

«Στα πλαίσια του Σχέδιου Νόμου «Ρυθμίσεις για την ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» (ΤΕΛΙΚΟ – έκδοση 7.2), κεφ.Γ, άρθρο 53 «Υπηρεσιακή κατάσταση εκπαιδευτικών με πενταετή θητεία σε ΠΠΣ» δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρέτησαν με οργανικές θέσεις στα Πειραματικά Σχολεία και αρνήθηκαν την προβλεπόμενη από το άρθρο 48, παρ.3 του ν. 3966/2011 αξιολόγηση, διαφωνώντας με το ιδεολογικό πλαίσιο λειτουργίας των προτύπων-πειραματικών (αριστεία –εξετάσεις). Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι απώλεσαν τις οργανικές τους θέσεις, με τη λήξη του σχολικού έτους 2012-2013 και τέθηκαν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούσαν, όπως προβλεπόταν με την υπ’τους αριθ. πρωτ. 150085/ΦΙ/29-12-2012 Εγκύκλιο του Υπουργείου. Σύμφωνα με την παρ.2 της υπ’αριθ. πρωτ. 22433/ΔΙ/18-2-2013 υπέβαλαν αίτηση οριστικής τοποθέτησης, προκειμένου να λάβουν «οργανική θέση κατά τη διαδικασία των μεταθέσεων και τοποθετήσεων, συγκρινόμενοι με όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς», ενώ στην ίδια εγκύκλιο και στην παρ. 5 αυτής γινόταν πλεονεκτική μεταχείριση των στελεχών εκπαίδευσης των Π.Π.Σ. (καθώς και όσων θα ελάμβαναν αρνητική αξιολόγηση), διαφοροποιώντας τους έναντι των υπολοίπων εκπαιδευτικών των Π.Π.Σ. «Τιμωρήθηκαν» με θέσεις στην επαρχία, αφού τοποθετήθηκαν από το οικείο ΠΥΣΔΕ τελευταίοι μετά από τις υπεραριθμίες και τους ανήκοντας σε ειδική κατηγορία.

Εάν για τους εκπαιδευτικούς των Πειραματικών που εκουσίως επέλεξαν να αξιολογηθούν, ισχύσει ότι θα τοποθετηθούν οργανικά μετά τη λήξη της θητείας τους «στις πρώτες οργανικές θέσεις που θα κενωθούν πριν από όλους τους άλλους εκπαιδευτικούς» και σε περίπτωση διακοπής της θητείας τους, «εφόσον είχαν οριστική τοποθέτηση σε σχολική μονάδα πριν την έναρξη της θητείας στο Πειραματικό ή στο Πρότυπο Σχολείο, θα καταλαμβάνουν οργανική στις πρώτες οργανικές θέσεις που θα κενωθούν πριν από όλους τους εκπαιδευτικούς», καλούμε το υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό με σχετική νομοθετική ρύθμιση να συμπεριλάβει πρώτιστα τους Εκπαιδευτικούς που τίμησαν με τη στάση τους τις επιλογές της πλειοψηφίας του κλάδου και των συνδικαλιστικών του οργάνων!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση