HomeΚΡΗΤΗΠ. Κουρουμπλής: Έρχονται 180 ασθενοφόρα και 4.500 προσλήψεις στην υγεία

Π. Κουρουμπλής: Έρχονται 180 ασθενοφόρα και 4.500 προσλήψεις στην υγεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με 180 ασθενοφόρα αναμένεται να ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ ενώ πανελληνίως θα προληφθούν 4.500 άτομα στο ΕΣΥ.

Το παραπάνω επανέλαβε για άλλη μία φορά ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος βρίσκεται, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό στο Ηράκλειο όπου και πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

247313

Αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν ανάπτυξη δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή του Δήμου Ηρακλείου και Μαλεβιζίου και η παρουσίαση της προόδου του σχετικού σχεδίου στους αντίστοιχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Ηρακλείου, Δήμο Μαλεβιζίου).

Το αρχικό σχέδιο, το οποίο αποτελεί μελέτη της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, συντάχθηκε βάση των γεωγραφικών και δημογραφικών δεδομένων του κάθε Δήμου και τις ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες κάθε περιοχής, προβλέπει 1 ιατρείο γειτονιάς ανά 5.000 κατοίκους, κάθε 5 ιατρεία γειτονιάς – 1 Μονάδα Αναφοράς τους, καθώς και τις ανάγκες στελέχωσης και λειτουργίας τους, την παράλληλη αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν οι Δήμοι και θα τεθεί με την ολοκλήρωση του σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς.

247323

Στόχο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, αποτελεί η ανάπτυξη ιατρείων γειτονιάς, αρχικά στο δήμο Ηρακλείου και Μαλεβιζίου, τα οποία θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση των δύο νοσοκομείων του Ηρακλείου.

247325

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι θα προσληφθούν 4.500 ιατρικό και παραϊατρικό προσσωπικό ωστόσο τόνισε ότι αυτός ο αριθμός αποτελεί «σταγόνα στον ωκεανό καθώς ήδη έχουν προηγηθεί 25.000 αποχωρήσεις».

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι ξεμπλόκαρε ο διαγωνισμός για την ανανέση του στόλου του ΕΚΑΒ και αναμένεται να ενισχυθεί το Κέντρο με 180 ασθενοφόρα, 10 των οποίων θα έρθουν στην Κρήτη.

247327

Το αυριανό πρόγραμμα

Στην Κρήτη θα παραμείνει και αύριο ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος θα παρευρεθεί το πρωί στον εορτασμό της επετείου της κήρυξης της «επανάστασης του 1821 στην Κρήτη», στον Ιερό Ναό Παναγίας Θυμιανής Σφακίων ενώ στη συνέχεια θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Χώρας Σφακίων.

Το απόγευμα ο υπουργός υγείας θα επισκεφθεί το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου στο Καστέλι Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση