HomeΚΡΗΤΗΑποκαλύψεις στη δίκη του προπονητή για το βιασμό αθλήτριας – Παρενοχλούσε κι άλλες κοπέλες

Αποκαλύψεις στη δίκη του προπονητή για το βιασμό αθλήτριας – Παρενοχλούσε κι άλλες κοπέλες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση πρώην αθλήτριας του 55χρονου προπονητή που δικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την υπόθεση του βιασμού της 28χρονης σήμερα αθλήτριάς του, όταν εκείνη ήταν ανήλικη. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται σήμερα με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, και τα όσα είπε η πρώην αθλήτρια του στίβου ήταν συγκλονιστικά.

Όπως ισχυρίστηκε η ίδια, ο 55χρονος σήμερα προπονητής είχε αναλάβει την προετοιμασία της σε αγώνες στίβου, στους οποίους μάλιστα η ίδια είχε διακριθεί. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο κατηγορούμενος ήταν ιδιαίτερα δεσποτικός και την πολιορκούσε ερωτικά. Σημείωσε ακόμη ότι έδειχνε να έχει πάθος μαζί της και προσπαθούσε να την πείσει να προχωρήσουν τις σχέσεις τους. Αναφέρθηκε επίσης και στη συνάντηση που είχε στο παρελθόν με την 28χρονη σήμερα γυμνάστρια, η οποία της είχε αποκαλύψει το βιασμό της.

Η δίκη ξεκίνησε στις 11 το πρωί ωστόσο ένα αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης διέκοψε την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου προπονητή ζήτησε να μην καταθέσουν – εξαιτίας ιατρικού απορρήτου – οι δύο ψυχολόγοι στις οποίες είχε μιλήσει η ανήλικη για το περιστατικό.

Μετά από μικρή διακοπή, το δικαστήριο αφού εξέτασε το αίτημα αποφάσισε ότι οι καταθέσεις των επιστημόνων θεωρούνται σημαντικές. Έτσι, πιθανότατα θα καταθέσει στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η μία τουλάχιστον από τις δύο ψυχολόγους.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη πριν 13 χρόνια και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2001 όταν η τότε 13χρονη μίλησε στους γονείς της, για όσα ζούσε στα «χέρια» του 55χρονου άνδρα (δείτε εδώ).

Πρόκειται για ένα περιστατικό που όταν είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσε αίσθηση στην κοινή γνώμη ενώ χθες το πρωί η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με τους γονείς της κοπέλας να καταθέτουν.

Ενώπιον του Δικαστηρίου κλήθηκαν συνολικά να καταθέσουν πάνω απο 20 μάρτυρες όπου ανάμεσα τους ήταν ο σύζυγος της κοπέλας,  αλλά και συναθλήτριες της.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την πλευρά του ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει κατηγορηματικά πως όλα αυτά είναι αναλήθειες και ψέματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση